Turški nogometni zveznik v Soči kot umetnostni drsalec

Nekdanji turški nogometni reprezentant Ilhan Mansiz si želi v umetnostnem drsanju nastopiti na OI 2014.

Objavljeno
28. februar 2013 20.51
reut*mansiz
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Istanbul - Nekdanji turški nogometni reprezentant Ilhan Mansiz se je po koncu nogometne kariere posvetil umetnostnemu drsanju, za cilj si je postavil nastop na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer naj bi nastopil v paru s svojim dekletom, Slovakinjo Olgo Bestadingovo.

»Intenzivno treniram, zato upam, da bom nastopil v Sočiju. S tem bi postal prvi športnik, ki bi nastopil na svetovnem nogometnem prvenstvu in zimskih olimpijskih igrah. Na drsalke sem prvič stopil pred petimi leti, talent pa je odkrilo moje dekle. Na igrah ne pričakujem kolajne, velik uspeh bi bil že nastop. S tem bi tudi ohrabril ljudi, da ne glede na leta lahko izpolnijo svoje sanje,« je dejal 37-letni Mansiz, strelec zlatega gola, ki je Turčijo po zmagi nad Senegalom popeljal v polfinale svetovnega prvenstva leta 2002. Takratno tretje mesto je bil tudi največji uspeh turške reprezentance v zgodovini.

Mansiz, sicer rojen v Nemčiji, je v svoji karieri, ki jo je po prometni nesreči prekinil leta 2007, igral za Köln, Hertho, Kobe, Bešiktaš, Genclebirligi, Samsunspor in Ankaragucu.