Utroša izpadel v polfinalu, finale Alena Roja

Najboljši slovenski igralec badmintona Iztok Uroša se ni uvrstil v finale mednarodnega prvenstva Walesa v Cardiffu.

Objavljeno
29. november 2014 18.41
Nedelo/Iztok Utroša
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Cardiff - Najboljši slovenski igralec badmintona Iztok Utroša je v polfinalu mednarodnega prvenstva Walesa izpadel v polfinalu, potem ko ga je premagal Anglež Toby Plenty, ki je po ogorčenem boju slavil zmago z 2:0 (22:20, 21:17). Alen Roj uspešno začel afriško turnejo - v Zambiji ga čaka finale.

Utroša kljub porazu v Cardiffu pretirano razočaran ni bil. »Tekma je bila polna preobratov. Prvi niz sem izgubil, čeprav sem imel že zaključno žogico za zmago. Tudi drugi niz je bil izenačen, a mi je v zaključku zmanjkalo tudi nekaj sreče. Imel sem možnosti za finale, nisem jih izkoristil, a nisem nezadovoljen. Z uvrstitvijo med prve štiri sem osvojil pomembne točke za nov vzpon na svetovni lestvici. Moj naslednji nastop bo od 9. do 12. decembra na turnirju v Rimu,« je po polfinalnem porazu za STA povedal Prekmurec.

Njegov reprezentančni kolega Alen Roj pa je po treh zmagah nad afriškimi tekmovalci nekoliko presenetljivo v polfinalu turnirja v Zambiji premagal prvega nosilca, Italijana Rosaria Madalonija, ki je lopar položil po porazu z 2:0 (23:21, 21:14).