Uvodna zmaga odbojkaric Calcita

Prva tekma uvodnega turnirja srednjeevropske lige je s 3:2 pripadla odbojkaricam Calcita, ki so premagale domačo Slavijo.

Objavljeno
25. oktober 2017 22.55
jer*Odbojka, Calcit : Nova KBM
J. P.
J. P.

Bratislava - Odbojkarice Calcita Volleyja so interligaško sezono začele z zmago. Na turnirju v Bratislavi so bile s 3:2 (15, -18, 21, -16, 12) boljše od domače Slavije, blestele pa predvsem pri servisu s 13 asi. Prvič to sezono je priložnost dobila tudi ameriška podajalka Amanda Peterson.

Točke: Igličar 18, Blažič 14, Grudina 13, Mihalinec 10, Mihevc 7 in Pogačar 5. »V takšnih dvobojih rastemo kot ekipa. V drugem nizu smo si po 14:6 privoščili predolg mrk, to je bila dobra šola, kako tekmicami ne smemo dovoliti vrnitve v igro,« je poudaril trener Gregor Rozman. Danes čaka Kamničanke dvoboj z drugim bratislavskim kolektivom Strabagom, v moški konkurenci pa se bo ACH Volley v Zagreb udaril z domačo Mladostjo.

Calcit Volley : Slavija 3:2 (15, -18, 21, -16, 13)

Športna dvorana Mladost, sodnika: Buchar, Marschner (oba Češka).
Slavija Bratislava: Fričova, Šepelova, Grambličkova, Herdova, Harajdičova, Adamovičova, Kvasnova, Widerman, Šunderlikova, Sedlačkova, Szaboova, Rehakova, Törökova.
Calcit Volley: Grudina, Peterson, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič, Jerala, Mijoč, Pahor.