V kamniški tabor posegla še višja sila

Odbojka: Calcit Volleyball marca trikrat na kolenih. Po Hribarju na bolniški tudi Brulec.

Objavljeno
29. marec 2016 08.14
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Potem ko so odbojkarji Calcita Volleyballa z osvojitvijo slovenske pokalne lovorike in prebojem na sklepni turnir interligaške četverice dosegli (in krepko presegli) cilje izpred začetka sezone, so se očitno preveč sprostili. Svoje je prispevala višja sila, tako da se v zadnjih tednih z doseženim ne morejo ravno hvaliti.

Ko so pred mesecem dni na domačem parketu na kolena brez oddane točke spravili celo favorizirani ACH Volley, je že dišalo po tem, da bi Kamničani utegnili tekmovanje v modri skupini DP končati celo kot vodilno moštvo. Toda marca so si privoščili kar tri spodrsljaje, tako da se bodo z boljšim izhodiščem v aprilsko končnico podali Ljubljančani. Zadnji poraz je bil še najbolj boleč, saj jim ga je v njihovi dvorani prizadejal zadnjeuvrščeni Triglav (3:2).

Pogled na zdravniški kartonček razkriva, zakaj se je Calcit znašel v godlji. Trener Marko Brumen je na mah ostal brez prvega sprejemalca in organizatorja igre, torej dveh (občasnih) reprezentantov – in to v najmanj ugodnem trenutku, ob prehodu v izločilne boje. Najprej si je poškodoval gleženj libero Klemen Hribar, ki je še vedno na berglah in se še nekaj časa ne bo mogel vrniti v pogon, nato se mu je na bolniški pridružil še oboleli Jan Brulec, tako da je moral po sili razmer »splavati« mladi rezervni podajalec Jani Konjedic.

Več preglavic povzroča Brumnu iskanje zamenjave za Hribarja, ki je edini »čistokrvni« libero v ekipi, menjati ga mora torej eden od klasičnih sprejemalcev, ki pa je seveda na ta račun izločen iz napada. In še več: tako Žiga Štern kot Domen Kotnik, ki se kažeta kot morebitni alternativi, sta bila pred kratkim rahlo poškodovana. Trener se je tokrat odločil za Žigo, ki je svoje delo resda opravil brezhibno, manjkal pa je seveda njegov prispevek pri doseganju točk. Izkazala sta se njegov starejši brat Tonček z 21 točkami in kar 213 cm visoki rezervni bloker Sašo Štalekar, ki je iz osmih »penalov« vpisal ravno toliko točk.

»Domala čez noč smo ostali brez Brulca, poznala se nam je tudi Hribarjeva odsotnost, zaradi česar sem moral žrtvovati Žigo Šterna, smo pa s tem izgubili še eno možnost kakovostne menjave v trenutkih krize. Spet lahko pohvalim Štalekarja in za igro v napadu tudi Tončka Šterna, drugi so sposobni igrati bolje. Preveč spodrsljajev smo si privoščili pri začetnem udarcu, prav tako bi morali biti boljši v napadu,« je poudaril Brumen. Vseeno so njegovi varovanci nesporni favoriti v četrtfinalnem dvoboju s Krko.