V Osijeku težje kot v Ljubljani

Slovenska telovadka Saša Golob na parterju za četrti slovenski finale v Osijeku.

Objavljeno
26. april 2014 03.26
Saša Golob Ljubljana 20.4.2014
S. V., šport
S. V., šport
Osijek – Po osmih finalih pred tednom dni na domači tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki so slovenski telovadci manj uspešno nastopili na naslednji postaji tega tekmovanja v Osijeku. V primerjavi z Ljubljano je uspešnost le 50-odstotna, saj se je drugi dan kvalifikacij Mitji Petkovšku, Sašu Bertonclju in Teji Belak v finalu pridružila le Saša Golob na parterju.

Da bo za tiste telovadce, ki se redno ne uvrščajo v finale svetovnega pokala, v Osijeku veliko težje, kot je bilo v Ljubljani, je bilo jasno. Morda na Hrvaškem zasedba ni tako številčnejša, je pa kakovostnejša in tako je torej trojico, ki je za najvišja mesta konkurenčna tudi na večjih tekmah, včeraj dopolnila zgolj Golobova. Njena sestava na parterju je bila zelo podobna tisti izpred tedna dni (s prestopom pri prvi diagonali), tudi ocena je bila podobna, tokrat 12,975, v Tivoliju 12,800, le da je pred domačimi gledalci to zadostovalo za 1. mesto, včeraj je z osmim za las ujela finale … »Da, veliko težje je bilo kot v Ljubljani, za nameček nisem imela težav samo pri prvi diagonali, ampak tudi pri zadnji. Le da nisem vedela, da je to tako očitno, kot sem se nato prepričala na posnetku,« je ocenila Golobova ter se ozrla k nedeljski preizkušnji: »Več kot očitno je, da imam pri izvedbi še nekaj desetink rezerve, dobro pa se zavedam, da nimam česa izgubiti. Zato bom šla na vso moč, lahko sem le boljša kot osma.«

Golobova je sicer poskusila tudi na gredi, a na 11. mestu ostala zunaj finala, je pa imela v svojem nastopu vsaj pol točke rezerve (sodnice ji niso štele dveh vezav, skok, ki naj bi bil težine E, je bil le C, poleg tega je bil njen nastop predolg), to pa bi že zadostovalo za osmerico. Prav tako je v kvalifikacijah obstala Belakova, zmagovalka Ljubljane, ki je padla z orodja, Tjaša Kysselef na parterju nima dovolj konkurenčne sestave. Po bradlji pa se je Alenu Dimicu ponesrečil tudi nastop na drogu. Če je bil v Tivoliju prepričan, da je po krivici ostal brez finala, tokrat teh dvomov ni bilo.

Golobovo finalni nastop čaka jutri, danes se bodo za zmagovalne stopničke borili Petkovšek na bradlji, Bertoncelj na konju z ročaji in Belakova na preskoku.