V Riu ne bo podelitve laureusov

V brazilskem Riu de Janeiru bi morala potekati podelitev športnih nagrad laureusov, vendar dogodka ne bo zaradi finančnih težav.

Objavljeno
15. januar 2014 22.44
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Rio de Janeiro - Brazilski Rio de Janeiro bi moral gostiti podelitev prestižnih športnih nagrad laureus, vendar dogodka v Riu ne bo zaradi finančnih težav.

Po poročanju brazilskih medijev so jo odpovedali, ker mestne in zvezne oblasti v Riu niso bile pripravljene plačati 12 milijonov dolarjev za njeno izvedbo.

Prireditev laureus, marca lani sta nagradi prejela britanska sedmerobojka Jessica Ennis in jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt, je že druga žrtev med športnimi prireditvami zaradi varčevanja lokalnih oblasti na tem področju. V Braziliji se namreč bojijo novih protestov zaradi namenjanja sredstev športnim tekmovanjem - po letošnjem svetovnem prvenstvu bo ta država priredila še olimpijske igre leta 2016, ki so zaznamovali že lanski nogometni pokal konfederacij. V Riu so tako že odpovedali nogometno konferenco Soccerex, čeprav uradno zaradi varnostnih zadržkov.

Za zdaj še ni znano, kje in kdaj bo letošnja podelitev nagrad laureus po odpovedi Ria de Janeira. Po poročanju nekaterih brazilskih medijev pa finančno še ni v celoti pokrita niti lanska prireditev, saj naj bi mestne oziroma zvezne oblasti prirediteljem še dolgovale 4,7 milijona dolarjev. Pokritje teh stroškov naj bi bilo tudi del dogovora o prekinitvi sodelovanja in odpovedi letošnje izvedbe prestižne prireditve.