V romunskem ringu tudi dve Slovenki, Mateja Rajterič meri na kolajno

Na ženskem evropskem prvenstvu v boksu v Romuniji bosta slovenske barve branili Andreja Bešter in Mateja Rajterič.

Objavljeno
31. maj 2014 00.43
*rsi* NEDELO/MATEJA RAJTERIC
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana - V Bukarešti se bo danes z uradnim tehtanjem in žrebom začelo žensko evropsko prvenstvo v boksu, ki je od Londona '12 v rednem sporedu olimpijskih iger. V Romunijo sta odpotovali tudi Slovenki Andreja Bešter (do 60 kg) in Mateja Rajterič (do 48 kg), ki na glas meri na kolajno.

»V preteklosti sem že dokazala, da sem jo sposobna osvojiti, vendar pa si zaradi nje ne nalagam dodatnega pritiska. Poskušala bom čim bolj uživati v ringu in dobre predstave s treninga prenesti v borbe. Vem, da sem dobro pripravljena, kar ni čudno, saj sem zares trdo garala,« je pred odhodom v Bukarešto poudarila Rajteričeva in pribila, da se je štirikrat na teden vozila na treninge v Zagreb k Yousefu Rasmiju Hasanu Jukislavu, sicer selektorju slovenske ženske reprezentance v boksu.

»Večinoma sem vadila s tamkajšnjimi kadeti, ki so podobno hitri in imajo tudi približno enako močne udarce,« je razkrila 32-letna Vodičanka, ki optimizem črpa tudi iz zadnjih uspehov. Tako se je na lanskem prvenstvu Evropske unije v Keszthelyju ovenčala z bronasto kolajno, tretja pa je bila tudi na letošnjem turnirju za svetovni pokal v Vrbasu, kjer je bila - kakor je sama dejala - konkurenca zelo podobna, kot bo v Bukarešti.

»V Vrbasu sem dokazala, da se lahko prav z vsako bolj ali manj enakovredno kosam, saj smo vse na približno enaki ravni. Morda je nekoliko odstopala le Italijanka, zato je morda zame prva favoritinja. Vendar pa se je ne bojim, saj vem, da lahko premagam tudi njo,« je samozavestna Rajteričeva, ki tega, da je moral Rudolf Pavlin, ki je sicer njen trener pri ljubljanskem klubu Combat Academy, na zahtevo Svetovne boksarske zveze (AIBA) odstopiti kot predsednik Boksarske zveze Slovenije, ni želela komentirati.

»Po nikomer nočem pljuvati, je pa žalostno, da ga je izdal nekdo iz Slovenije, ki je svetovni zvezi javil, da je nastopil v mešanih borilnih športih (MMA) ...«