V Talinn najboljša slovenska zasedba

Slovenska atletska reprezentanca si bo konec tedna skušala zagotoviti obstanek v prvi ligi evropskega ekipnega prvenstva.

Objavljeno
20. junij 2014 12.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tallinn - Slovenska atletska reprezentanca se je danes z brniškega letališča podala v Estonijo, v Tallinnu si bo v soboto in nedeljo skušala zagotoviti obstanek v prvi ligi evropskega ekipnega prvenstva.

Slovenija bo nastopila v najmočnejši zasedbi, zastopali jo bodo v najboljši tekmovalci, med njimi Primož Kozmus, Martina Ratej in Snežana Vukmirovič.

»Tokratno tekmovanje v Tallinn je poseben izziv, saj tekmujemo ligo višje in bo konkurenca hujša, kot lani. Prepričan pa sem, da se bomo uspešno vrnili iz poti in enega od dveh vrhuncev sezone,« je dejal predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina.

»Lani nam je uspel preboj v prvo ligo, kamor tudi sodimo. Borili se bomo za vsako točko in odgovorno nastopili za reprezentanco. V ekipi je prava zmes mladih in izkušenejših,« je dejal Kozmus, Ratejeva pa je dodala, da se bo skušala približati svojim najboljšim izidom.

V prvi ligi, ki je druga po vrsti za superligo, bodo poleg Slovenije nastopile še Belorusija, Belgija, Estonija, Finska, Grčija, Madžarska, Irska, Litva, Norveška, Portugalska in Romunija. Slovenija se je lani v Kaunasu v Litvi iz druge ponovno uvrstila v prvo ligo.