V vaterpolskem finalu Črna gora in Madžarska

Na SP v vaterpolu v Barcelonu so Madžari v polfinalu odpravili Hrvate, Črnogorci pa Italijane.

Objavljeno
02. avgust 2013 01.46
Spain Swimming Worlds
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - V sobotnem večernem finalu na svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Španiji se bodo pomerili vaterpolisti Madžarske in Črne gore. Prvi so bili po razburljivem polfinalnem dvoboju z 11:10 (2:3, 4:2, 3:2 in 2:3) boljši od Hrvatov, drugi pa so precej lažje, z 10:8 (3:1, 2:0, 4:3, 1:4), odpravili Italijane.

Črnogorci so imeli na poti do finala najtežjega tekmeca v četrtfinalu, ko so po zaslugi preobrata v zadnji četrtini z 9:8 sneli skalp sosedom Srbom. V polfinalu so se precej manj namučili z azzurri, saj so po polovici obračuna vodili že s 5:1, nato pa so prednost povišali celo na neulovljivih +5 (8:3), zato so si v finišu lahko privoščili nekoliko ležernejši pristop. Bili so precej bolj, skoraj polovično, napadalno uspešni, tekmeci pa so imeli zgolj četrtinsko učinkovitost. Trikrat je zadel Nikola Janović, po dvakrat Mlađan Janović, Aleksandar Ivović in Darko Brguljan, en gol je prispeval še Antonio Petrović. Za Italijo sta po trikrat zadela Pietro Figlioli in Matteo Aicardi, po enkrat pa Valentino Gallo in Christian Presciutti.

Tudi v drugem polfinalu je tehtnico na madžarsko stran nagnil konkretnejši napad: zmagovalci so se lahko pohvalili s polovičnim izkoristkom, poraženci zgolj s tretjinskim, še posebej ni bil pri strelu Maro Joković (2/8). Strelci: Marton Vamos in Marton Szivos po 3, Denes Varga 2, Krisztian Bedo, Norbert Madaras in Miklos Gor-Nagy po 1 za Madžarsko; Paulo Obradović, Nikša Dobud, Sandro Sukno in Maro Joković po 2, Anđelo Šetka in Petar Muslim po 1 za Hrvaško.