Več mladih športnikov invalidov

Postani športnik:  S projektom do novih moči.

Objavljeno
29. november 2017 23.30
Drago Perko
Drago Perko
Ljubljana – Na mladih svet stoji. Tega se zavedajo tudi na Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, kjer so odločeni, da še več mladim omogočijo aktivno vključevanje v šport. Zato so s strateškim partnerjem Lidl Slovenija predstavili projekt Postani športnik (http://www.zsis.si/postanisportnik/), z željo, da se vzpostavi učinkovit dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v šport.

»Šport mi pomeni vse. Sem na invalidskem vozičku, a to je zame izziv in vedno znova ugotavljam, da telo nima meja,« je ob predstavitvi programa dejal obetaven športnik invalid in paraplavalec Patrik Jagodic. »Starši naj ne oklevajo. Otroci se morajo čim več ukvarjati s športom, to je dobro za duh in telo,« je dodal Jernej Slivnik, nadarjeni alpski parasmučar s Hrušice in potnik na prihajajoče paraolimpijske igre v Južni Koreji.

»Športniki invalidi so zgled vsem nam, predvsem pa mladim, saj dokazujejo, da se s predanostjo in strokovno pomočjo da doseči veliko, tudi paraolimpijsko kolajno. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo še naprej podpiralo tovrstne projekte,« je dobro popotnico projektu dal Boro Štrumbelj, generalni direktor Direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Programu Postani športnik bo v veliko pomoč vzporedni projekt Change Your Mindset – Sport4Everyone, ki prepoznava ovire in razloge za neaktivnost mladih invalidov.