Velikonočni konec tedna tudi v znamenju gimnastike

Pod Rožnikom od petka do nedelje svetovni pokal v športni gimnastiki, na Galjevici turnir v ritmični gimnastiki.

Objavljeno
17. april 2014 16.38
Gimnastika
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - V slovenskem glavnem mestu ta konec tedna vse v znamenju gimnastike: najboljši telovadci bodo zbrani na tekmah svetovnega pokala v športni gimnastiki v Tivolju, na Galjevici pa je na sporedu že 27. MTM Narodni dom, mednarodni turnir v ritmični gimnastiki.

Pred domačimi gledalci bodo skušali čim bolje nastopiti tudi vsi najboljši Slovenci. V ženski konkurenci se bodo v Tivoliju predstavile najuspešnejši slovenski telovadki Teja Belak in Saša Golob ter povratnici na veliko sceno, Adela Šajn in Tjaša Kysselef.

Prvi imeni moške vrste bosta Sašo Bertoncelj in Mitja Petkovšek, ki se bosta predstavila na konju z ročaji oziroma bradlji. Poleg obeh zvezdnikov bodo nastopili še Alen Dimic na bradlji in drogu, Rok Klavora in Žiga Šilc na parterju ter novinec Luka Kišek na konju z ročaji.

»Načrt je takšen, da bi v kvalifikacijah nastopil z lažjo sestavo, v finalu pa bi nato morebiti, odvisno seveda od počutja in konkurence, izvajal težjo sestavo, ki jo pripravljam za evropsko prvenstvo. Odvisno od razpleta dogodkov; dokončno se bom odločil na licu mesta,« je napovedal izkušeni Petkovšek.

Domačega nastopa se še posebej veseli Bertoncelj, ki pravi, da mu je v čast tekmovati doma. »V veselje mi je tekmovati doma, pred domačimi navijači. Tudi zato sem v terminu svetovnega pokala zavrnil nastop na močni tekmi v Južni Koreji, kjer bo nastopilo najboljših sedem na svetu, saj nisem želel razočarati domačih navijačev,« je pojasnil Škofjeločan in dodal: »Na vsako tekmo grem po zmago, tudi tokrat hočem zmagati ali vsaj stati na zmagovalnem odru. To je dosežek, ki bi me zadovoljil.«

Tekmovanje se bo v petek s kvalifikacijami začelo ob 14. uri, v soboto in nedeljo pa bodo v Hali Tivoli finali najboljših po orodjih.