Verstappen kljub težavam do nove zmage in skupnega vodstva

Na veliki nagradi Španije za svetovno prvenstvo v formuli 1 dvojno slavje Red Bulla.
Fotografija: Max Verstappen je prvi prevozil ciljno črto v Montmelu. FOTO: Manu Fernandez/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je prvi prevozil ciljno črto v Montmelu. FOTO: Manu Fernandez/Reuters

Velika nagrada Španije, šesta letošnja dirka za svetovno prvenstvo v formuli 1, se je razpletla povsem po okusu Red Bulla. Novo zmago je namreč slavil Nizozemec Max Verstappen, njegovo slavje pa je z drugim mestom dopolnil Mehičan Sergio Perez. »Rdečima bikoma« se je na odru za najboljše pridružil tretjeuvrščeni Britanec George Russell (Mercedes).

Sprva je najbolje kazalo Ferrarijevemu asu Charlesu Leclercu, ki pa je moral zaradi tehnične okvare v 27. krogu odstopiti. To je s pridom izkoristil Verstappen, ki mu je Perez v 49. krogu prepustil vodstvo, za kar se mu je iskreno zahvalil že prek radijske zveze. »To je odličen rezultat za moštvo,« se je veselil 24-letni Nizozemec, ki je imel med dirko precej težav s sistemom DRS. Za nameček je v devetem krogu – tako kot malo pred tem tudi domači matador Carlos Sainz (Ferrari) – zdrsnil s proge v pesek.

A je na koncu kljub temu osvojil prvo mesto, s katerim se je zavihtel tudi na vrh skupne razvrstitve za svetovno prvenstvo, v kateri ima zdaj šest točk naskoka pred Leclercom. Naslednja dirka bo že čez teden dni v Monte Carlu.

Komentarji: