Vsaj sedem atletov na dvoransko EP v Prago

Praga bo med 5. in 8. marcem gostila evropsko dvoransko prvenstvo, sedem slovenskih atletov pa ima odhod že zagotovljen.

Objavljeno
06. februar 2015 17.21
bsa-atletika
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Ljubljana - Mesec dni pred evropskim prvenstvom so normo že izpolnili Marina Tomić (60 m ovire), Maja Mihalinec (60 m), Luka Janežič (400 m), Saša Babšek in Snežana Vukmirović (troskok), Sonja Roman (3000 m) in Nina Djordjević (skok v daljino).

Normo je poleg naštetih izpolnla tudi skakalka v višino Maruša Černjul, ki trenira in nastopa v ZDA, vendar se je nastopu na prvenstvu odpovedala.

Atleti imajo čas za izpolnitev norme do 21. februarja, zato bo verjetno slovenska odprava še bolj številčna. Na seznamu zaenkrat manjkajo predvsem Maruša Mišmaš, Tina Šutej in Žan Rudolf, možnosti za izpolnitev norme pa imajo tudi tekači na 800 metrov.

»Vesel sem, da se kaže trend vala mladih, hkrati pa tudi izkušene tekmovalke, kot sta Sonja Roman in Marina Tomič, držijo kontinuiteto nastopov. Dobro v zadnjem času nastopa Maja Mihalinec v sprintih, ki bi se z dobrim nastopom na prvenstvu lahko uvrstila tudi v finale. Preseneti lahko tudi Luka Janežič,« je povedal predsednik strokovnega sveta Slovenije Martin Steiner.

Slovenski atleti bodo imeli priložnost za doseganje norme še na domačem državnem prvenstvu v krožnih tekih in na atletskem mitingu v Parizu.