Z manjšimi cilji na poti do OI v Riu

Slovenski strelec Željko Moičević z evropskega prvenstva s trinajstim mestom.

Objavljeno
09. marec 2015 20.26
Željko Moičević,slovenska reprezentanca v streljanju ,Ljubljana Slovenija 27.02.2015
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Ljubljana – Slovenska strelska reprezentanca si je po lanskem 4. mestu Petre Dobravec na svetovnem prvenstvu v Granadi, s katerim si je z zračno pištolo prva v reprezentanci zagotovila vozovnico za olimpijske igre v Riu 2016, na prvem vrhuncu letošnje sezone potihem želela kolajno. A Dobravčeva se je na EP z zračnim orožjem v Arnhemu bojevala z zdravstvenimi težavami, ki so jo potisnile na 40. mesto. Tekmovalka iz Železnikov, ki je svoj nastop opisala za najbolj mučnega v karieri, bo prvenstvo bržkone najraje čim prej pozabila, s pozitivno držo pa se je iz Nizozemske vrnil Željko Moičević, s 13. mestom najboljši slovenski predstavnik na prvenstvu.

Z zračno puško – z novo strelja od začetka prejšnje sezone – je za 1,2 kroga zgrešil finale. Pred odhodom na EP je opozoril, da je zaradi poroke izgubil nekaj treninga. »Nisem si izoblikoval prevelikih želj. Zadal sem si rezultat (622 kroga), bil je skromen, a glede na formo očitno pravšnji, saj sem ga tudi dosegel (622,3 kroga). S psihologom sva si zastavila manjši realni cilj, tako sem se lažje soočil s tekmo in s slabšo formo iz sebe iztisnil največ, kolikor sem v tem trenutku sposoben. Med tekmo sem spoznal, da lahko napake, ki se mi pripetijo, odpravljam z lahkoto. Pomembno je, da jih v prihodnje prepoznam, jih odpravim na treningu in jih ne delam na tekmah,« je o svojem pristopu pripovedoval Moičević. Da bi premagal težave z zbranostjo, ki jih je imel v zadnjem času, se je na strelsko črto podal z željo, da bi v tekmi užival. »Ritem je bil boljši in hitrejši, vse to pa je pripomoglo k boljšemu rezultatu,« je bil zadovoljen nad povratnimi informacijami, ki jih je prejel v Arnhemu. Njegova naslednja izziva sta tekmi za svetovni pokal v spomladansko-poletnem obdobju, na katerih bo lovil olimpijsko kvoto za Brazilijo.

Naslednji vrhunec sezone bo za slovenske strelce domače EP s puško, pištolo in puško šibrenico med 18. julijem in 1. avgustom na Pragerskem.