Za Vauha po grdem padcu verjetno že konec sezone

Slovenski gorski kolesar Miran Vauh, državni prvak v spustu, je zračni trik za gledalce plačal s počenim vretencem.

Objavljeno
24. junij 2014 12.44
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Schladming - Za slovenskega gorskega kolesarja Mirana Vauha, državnega prvaka v spustu, se nedeljska preizkušnja evropskega pokala v Schladmingu še zdaleč ni razpletla po željah. Član moštva Blackthorn GT, sicer lanski skupni zmagovalec evropskega pokala, je namreč skušal navdušiti prisotne gledalce, na ciljni skok je pridrvel z veliko hitrostjo, nato pa med trikom v zraku izpustil krmilo, a izgubil nadzor nad kolesom in grdo padel.

Po nezgodi našega izkušenega spustaša, ki si je pri tem poškodoval vretence, ki je počilo, so morali progo nemudoma zapreti, za nesrečnika, ki trenutno leži v tamkajšnji bolnišnici, pa je sezona bržkone že končana. Vauh je sicer znan po tem, da rad, ko izpade iz igre za najvišja mesta, kakšno »ušpiči« tudi za gledalce.

Na drugi preizkušnji v sezoni sta sicer s konkurenco opravila Francoza Loic Bruni in Emmeline Ragot. Zmagovalka prve dirke na Pohorju Zarja Černilogar (Blackthorn GT) je kljub le osmemu mestu zadržala skupno vodstvo, Žiga Pandur (Unior Tools Team) pa je tokrat zasedel 13. mesto s sedmimi sekundami zamude. Njegov moštveni kolega Jure Žabjek je bil 23., Jan Cimperman (MTB Trbovlje/Specialized) 79., pri dekletih pa je Špela Horvat (Energijateam.com) zaokrožila dvajseterico.