Zadnji test za plavalce pred SP

Na tradicionalnem mednarodnem plavalnem mitingu v Kranju bodo nastopili vsi slovenski potniki na SP v Dohi.

Objavljeno
21. november 2014 11.37
hočevar plavanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Kranj - Večina najboljših slovenskih plavalcev bo zadnji test pripravljenosti pred skorajšnjim decembrskim svetovnim prvenstvom v 25-metrskih bazenih v Dohi opravila ta konec tedna, ko jih v Kranju čaka tradicionalni mednarodni miting za Vesnin in Špelin memorial, ki bo s finalnimi boji tako v soboto kot v nedeljo postregel ob 17. uri.

Na mitingu bodo nastopili vsi slovenski potniki v Doho: Damir Dugonjić, Gaja Natlačen (oba Fužinar Ravne), Anja Klinar, Robert Žbogar (oba Gorenjska banka Radovljica), Martin Bau (Branik Maribor), Tjaša Vozel (Zvezda Kranj) in Nastja Govejšek (Velenje). »Ker bo potem do prvenstva ostalo le še deset dni, bi morali reprezentanti v Kranju že pokazati pravi obraz in dosežke blizu letošnjim najboljšim,« ocenjuje selektor Miha Potočnik.

Ob domači izbrani vrsti se bo v Kranju v polni zasedbi predstavila tudi hrvaška reprezentanca, prireditelji iz kranjskega Triglava, ki beležijo prijave 400 plavalcev, pa so se razveselili tudi napovedanega prihoda posameznih kakovostnih tekmovalcev iz Srbije, Italije, Avstrije, Madžarske, Bolgarije, Češke in Slovaške.