Zakrajšek v Račicah po slabšem štartu končal na 7. mestu

Na tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Račičah je bila Špela Ponomarenko 10. na 200 m.

Objavljeno
19. maj 2013 13.25
OLY-CANO-CFWK12-SEMIS-DAY14/
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Račice - V čeških Račicah je na tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v finalu B na 200 metrov zmagala in osvojila končno deseto mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil na 500 m 20., na 5000 metrov pa je bil sedmi.

»Na 5000 m je tudi precej odvisno od starta. Danes sem slabše startal, tudi slabše sem se počutil, ampak med tekmo sem taktično odveslal tako, kot je bilo dogovorjeno. Le namesto v prvi skupini sem veslal v drugi. Drugače pa je dobro, da tudi s slabšim razpoloženjem pridem med prvih deset, kar kaže na nek napredek, gotovo pa merim na višja mesta od sedmega,« je povedal Zakrajšek.

Slovenski tekmovalec je bil na prvi tekmi svetovnega pokala v Szegedu na tej razdalji četrti, danes pa je bil časovno precej oddaljen od stopničk - skoraj 45 sekund. Zakrajšek, ki mu je del glavnega trenažnega procesa odvzela bolezen, je sicer že v soboto osvojil šesto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov in si je na tej razdalji že zagotovil nastop na EP (in tudi SP ter sredozemskih igrah), kjer lahko eno državo zastopa le po en čoln na vsaki razdalji. Zakrajšek je bil namreč na obeh tekmah hitrejši od Lovra Lebana. Ta je bil v Račicah osmi na 1000 m.

Med kajakašicami pa je danes v finalu B 200-metrske tekme nastopila Ponomarenko Janićeva. »Glede na to, da je bila to moja prva tekma v sezoni, sem z veslanjem še kar zadovoljna. Včeraj v finalu A sem na 500 m slabo startala in nisem ujela ritma. Tekma je bila hitra, ob močnem vetru v hrbet, in v takšnih razmerah se težko nadoknadi zamujeno. Ampak že čez dva tedna je nova tekma, upam, da bo tam bolje. Tudi tukaj sem iz nastopa v nastop napredovala. Na 200 metrov sem danes precej bolje veslala kot včeraj in mislim, da bo že na naslednji tekmi v Poznanu slika še lepša,« je povedala Ponomarenko Janićeva in dodala, da ima še precej rezerv.