Zavec: Aydin ali Ben Rabeh? Vseeno mi je

Slovenski boksar Dejan Zavec naj bi februarja znova stopil v ring, možna nasprotnika sta Selcuk Aydin in Naoufel Ben Raveh.

Objavljeno
12. december 2012 12.15
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Ptujski boksarski šampion Dejan Zavec se je v soboto vrnil s krajših priprav v Magdeburgu, od koder je prinesel najnovejše podatke glede njegovega naslednjega dvoboja. Kot kaže, bo do njega prišlo enkrat sredi ali konec februarja, število možnih tekmecev pa se je skrčilo na dve imeni.

Glavna kandidata, da čez dva meseca izzoveta Zavca (32 zmag, 18 s k. o., 2 poraza), ki ta čas na svetovni lestvici v velterski kategoriji drži 16., po različicah IBF in WBO pa 3. mesti, sta Turek Selcuk Aydin (23 zmag, 17 s k. o., 1 poraz) in Avstralec Naoufel Ben Rabeh (36 zmag, 19 s k. o., 3 porazi). Ker oba trenirata v Hamburgu, ki je »le« slabih 300 kilometrov oddaljen od Magdeburga, je verjetnost, da se res nekaj plete okrog tega obračuna, toliko večja. Oba v boksarskih krogih uživata precejšen ugled; Ben Rabeh (25. na svetovni lestvici, 8. po IBF) je lani nokavtiral Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya, Aydin (26. na svetovni lestvici, 1. po WBC) je edini poraz doživel z Američanom Robertom Guerrerom, ki je pred kratkim ugnal Dejanovega »krvnika« Andreja Berta.

»Čeprav imam proti Selcuku dobre izkušnje iz lanskih 'sparingov', Naoufela pa ne poznam dobro, mi je vseeno, s kom od njiju bi boksal. Želim si le tekmeca, ki bi mi v primeru zmage 'prinesel' dvoboj za naslov svetovnega prvaka,« je poudaril 36-letni Ptujčan, ki seveda ni zamudil spektakularnega nedeljskega nokavta Juana M. Marqueza nad Mannyjem Pacquiaom. »To je bil vrhunski dvoboj, v katerem je Marquez z zlomljenim nosom izkoristil, kar mu je ponudil Pacquiao. To je boks, v katerem nemalokrat že en udarec odloči zmagovalca. A Manny je zame kljub porazu še vedno eden od velikanov boksa.«