Zdravnik odsvetoval izkušeni Brazilki dvoboj z Emo Kozin

Slovenska boksarska šampionka dobila novo izzivalko za sobotni obračun na prireditvi v Nemčiji.
Fotografija: Ema Kozin že komaj čaka na sobotni dvoboj v Nemčiji. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Ema Kozin že komaj čaka na sobotni dvoboj v Nemčiji. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Najuspešnejša slovenska boksarka Ema Kozin, ki ima v svoji poklicni statistiki 22 zmag (12 z nokavtom) ter po en neodločen izid in poraz, se bo po debelem letu znova povzpela v ring. Toda njena izzivalka v sobotnem dvoboju za naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji (do 69,9 kg) po različici WBF v Alfdorfu ne bo Brazilka Halanna Dos Santos (14 zmag, 9 s k. o., 11 porazov), kot je bilo sprva predvideno.

Na prireditvi v Nemčiji se ji bo po robu postavila Madžarka Timea Gabriella Belik, ki je doslej v svojo korist odločila sedem profesionalnih obračunov (3 z nokavtom) in jih osem izgubila. »Halanna je med sklepnimi pripravami staknila takšne poškodbe glave, da ji je zdravnik odsvetoval nastop. Zaradi tega nam ni preostalo drugega, kot da smo za tekmico sprejeli Timeo, ki je bila prva rezerva pri združenju WBF,« je sporočil Emin trener in menedžer Rudolf Pavlin.

Ob tem je ponovil, da na ta obračun gleda predvsem kot na prehodni oziroma pripravljalni dvoboj za septembrski spopad s škotsko zvezdnico Hannah Rankin (13 zmag, 3 s k. o., 6 porazov) v Londonu. »A to nikakor ne pomeni, da podcenjujemo Timeo. Daleč od tega; vsako nasprotnico jemljemo zelo resno. Ema je vrhunsko pripravljena. V kratkem času se je znebila osmih kilogramov, tako da jo le še dober kilogram loči od najvišje dovoljene v supervelterski kategoriji. Danes je imela zadnji tehnični trening, počuti se odlično in že komaj čaka na sobotni obračun,« je še povedal 48-letni Korošec.

 

Preberite še:

Komentarji: