Že 33. krona za Rajmonda Debevca

Naziv najboljše slovenske strelke leta je prvič doslej pripadel tekmovalki v trapu Jasmini Maček.

Objavljeno
14. december 2017 09.43
J. P.
J. P.

Domžale - Najuspešnejši slovenski tekmovalec vseh časov Rajmond Debevec (Olimpija), dobitnik treh olimpijskih odličij - tudi zlatega iz Sydneyja 2000 - in zmagovalec 32 preizkušenj svetovnega pokala, se veseli že 33. krone za najboljšega strelca leta pri nas. Na včerajšnji 37. razglasitvi Strelske zveze Slovenije v gostišču Soklič na Dobu pri Domžalah je laskavo priznanje med dekleti, kot poroča STA, prvič pripadlo tekmovalki v trapu Jasmini Maček (Štefan Kovač Murska Sobota), ekipno pa SD Grosuplje.

»Že več let ponavljam, da bi bil vesel, če bi se mladi strelci izkazali in me izrinili iz tega položaja, vseeno pa sem ponosen na že 33. tovrstni naslov. Grem svojo pot, čeprav nisem več tako uspešen kot nekoč, a še vedno je strelstvo moj način življenja, še vedno dajem vse od sebe. Veliko vadim in spremljam sodobne trende, ne bom dejal, da sem pokazal že vse,« je poudaril Debevec, ki je priznanje doslej le štirikrat prepustil drugemu - trikrat Boštjanu Mačku in lani Robiju Markoji.

»Naslov najboljše mi zares veliko pomeni, saj je moj prvi tovrstni. Strelska konkurenca v Sloveniji je zelo ostra, tudi letos je bila odločitev zelo tesna. To laskavo priznanje je lepa spodbuda za naprej,« pa je dodala Mačkova, ki je s srebrom na mešani ekipni tekmi na evropskem prvenstvu v Bakuju za seboj pustila tudi Živo Dvoršak. Med mladinci sta izstopala Jagoda Tkalec (Dušan Poženel Rečica) in Jože Čeper (Vremščica), med kadeti Katarina Fevžer (Slovenske Konjice) in Rene Maček (Trap Štefan Kovač), med pionirji pa Sara Slak (Grosuplje) in Nik Matek (Dušan Poženel).