Železni Mike izgubil živce in pretepel nadležnega sopotnika

Posnetek z mobilnega telefona kaže, kako se je Mike Tyson nagnil čez naslon sedeža in moškemu, ki je na letalu sedel v vrsti za njim, zadajal udarce s pestmi.
Fotografija: Mike Tyson se je zapletel v nov incident. FOTO: Patrick T. Fallon/ AFP
Odpri galerijo
Mike Tyson se je zapletel v nov incident. FOTO: Patrick T. Fallon/ AFP

Ameriški mediji poročajo o pretepaškem incidentu na letalu, v katerem je bil udeležen nekdanji boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson. Posnetek z mobilnega telefona kaže, kako se je Tyson nagnil čez naslon sedeža in moškemu, ki je sedel v vrsti za njim, zadajal udarce s pestmi.

Spletni novičarski portal TMZ je poročal, da je Tyson napadel potnika, ki ga je, kot je domnevati, motil na letalu. Kot je bilo videti na posnetku, je napadeni moški utrpel več modric na obrazu ter prask.

Iron Mike oziroma železni Mike je bil sprva prijazen do potnika in njegovega prijatelja, ko sta se vkrcala na let, a je ponorel, ko ga moški ni nehal provocirati. Mladi moški je menda želel dobiti avtogram, vendar je iz posnetka očitno, da je pravzaprav iskal, kar je dobil (ali obratno), morda tudi zato, da bi se lahko finančno okoristil ali pa zaslovel s posnetkom.

Moški je nenehno poskušal govoriti s Tysonom. Temu je bilo dovolj, da mu je tip za njim govoril na uho. Rekel mu je, naj se umiri. Ko tega ni storil, je takrat priča povedala, da je Tyson moškemu zadal več udarcev v obraz.

Incident se je zgodil pred sredinim letom iz San Francisca na Florido. Petinpetdesetletni nekdanji boksar je menda po besedah priče, ki jo citira TMZ, začel udarjati potnika nekaj minut po vkrcanju. Tyson je po incidentu zapustil letalo, preden je sploh poletelo na Florido.

Mike Tyson ni imel jeklenih živcev. FOTO: Instagram
Mike Tyson ni imel jeklenih živcev. FOTO: Instagram

Ameriška policija, letalska družba JetBlue in Tysonovi predstavniki niso bili na voljo za izjave o tem dogodku. Napadeni potnik je sicer menda že vložil tožbo.

Tyson je bil nesporni vladar težke kategorije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, desetletje pozneje pa je zašel v težave in je izgubljal šampionske pasove. V zasebnem življenju je bil obsojen posilstva in preživel tri leta v zaporu ter precej časa tudi na sodiščih.

Na njegovo nemoč v tistem obdobju najbolj spominja dvoboj leta 1997 z Evanderjem Holyfieldom, kateremu je odgriznil uho ter bil zato diskvalificiran. Njegove prevlade na veliki sceni je bilo konec leta 2002 po porazu za naslov svetovnega prvaka z Lennoxom Lewisom. Leto dni pozneje je po dolgih letih finančnih težav razglasil osebni stečaj, sledilo je še nekaj let poskusov vrnitve v svet boksa.

Preberite še:

Komentarji: