Žiga Zupanc iz Šoštanja v Romunijo

Za nekdanjega mladinskega odbojkarskega reprezentanta bo to že tretja izkušnja v tujini, po predlanski Belgiji in Franciji.

Objavljeno
28. julij 2014 20.21
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Dovčerajšnji odbojkar slovenskega prvoligaša Šoštanja Topolšice Žiga Zupanc se, že tretjič v karieri, podaja s trebuhom za kruhom na tuje. Potem ko je predlansko sezono začel v majici belgijskega Soleca Herk-de-Stada, končal pa pri francoskem drugoligašu St. Brieucu, ga je zdaj pot zanesla v Romunijo. Športno pot bo namreč nadaljeval pri Arcadi Galatiju, ki mu je obljubil enoletno zvestobo. Zanimivo: 26-letni in 197 centimetrov visoki sprejemalec iz Šempetra (tudi njegov brat Rudi je odbojkar) bo postal sploh prvi tujec v zgodovini kluba, ki je preteklo sezono končal na sedmem mestu, pred novo pa se je okrepil s še dvema romunskima reprezentantoma - Cristianom Bartho in Mihaijem Florinom Dumitrachejem.

Žiga Zupanc je sicer nekdanji mladinski reprezentant, ki je v domovini zamenjal že kar nekaj delodajalcev: od domačega SIP Šempetra, Maribora in Calcita Volleyballa do Panvite Pomgrad, UKO Krope in nazadnje Šoštanja Topolšice. »Ponudbe sem imel tudi iz Grčije, a sem ocenil, da je Romunija finančno stabilnejša. Verjamem, da bom tam napredoval kot igralec,« je izbiro pojasnil Zupanc.