Živa Dvoršak zmagovalka univerzitetne lige NCAA

Najboljša slovenska strelka je prispevala pomemben delež k že 16. zmagi univerze West Virginia v ligi NCAA.

Objavljeno
17. marec 2014 09.29
uho*Ziva Dvorsak
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Univerza West Virginia je opravila z vso konkurenco v ameriški strelski ligi NCAA, k že 16. uspehu v zgodovini tega tekmovanja pa je pomemben delež prispevala tudi slovenska olimpijka iz Londona in nosilka brona z zračno puško z lanskega evropskega prvenstva v Odenseju Živa Dvoršak.

V ekipnem finalu je West Virginia v kombinaciji nastopov z zračno in malokalibrsko puško na 15 metrov zadela rekordnih 4705 krogov, prva zasledovalka, univerza z Aljaske, pa 4677 krogov. Dvoršakova je z zračno puško zadela 594 krogov in se v posamični konkurenci zanesljivo prebila v finale, tam pa s 185,1 kroga osvojila bron, medtem ko je z malokalibrsko puško končala na sedmem mestu (401,0).

»Osvojiti ligo NCAA je res nekaj posebnega. Evropejci resda temu tekmovanju ne pripisujemo pretiranega pomena, pri mojih ameriških kolegih pa je bilo po zmagi čutiti ponos in veliko zadovoljstvo. Sama sprva nisem bila navdušena nad mojo posamično uvrstitvijo, a sem na to hitro pozabila zaradi izjemnega ekipnega uspeha. Vanj smo vložili veliko energije, izpolnili smo cilj, delovali smo zbrano in profesionalno. Vsak je prispeval svoj delež, moj je bil − matematično rečeno − petinski, končni rezultat pa je odsev ekipnega duha in medsebojne podpore,« je poudarila 22-letna študentka tretjega letnika finančne matematike, ki jo konec meseca čaka tudi preizkušnja svetovnega pokala v Fort Benningu.