Zmagovita vrnitev Sally Pearson 

Olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja v teku na 100 m z ovirami se je po poškodbi uspešno vrnila na atletske steze.

Objavljeno
02. april 2017 17.48
ATHLETICS-AUSTRALIA/PEARSON
J. P.
J. P.

Sydney - Olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja v teku na 100 metrov z ovirami, 30-letna Avstralka Sally Pearson, se je po poškodbi zmagovito vrnila na atletske steze. Zmagala je namreč na državnem prvenstvu v Sydneyju, že osma domača lovorika pa ji je za nameček zagotovila tudi vstopnico za avgustovsko svetovno prvenstvo v Londonu.

S časom 12,53 je Pearsonova vpisala svojo najboljšo znamko v zadnjih skoraj štirih letih, potem ko se je na svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013 okitila z odličjem srebrnega leska, z njim je tudi izpolnila kvalifikacijsko normo Mednarodne atletske zveze (IAAF). Lanska državna prvakinja Michelle Jenneke je precej zaostala (13,12) in zasedla zgolj tretje mesto, tudi za Brianno Beahan (12,96).

Z zmago je prekaljena Avstralka potrdila dvanajstletno domačo dominanco po predlanskem zlomljenem zapestju, medtem ko so ji težave s tetivami preprečila, da bi olimpijsko lovoriko branila na lanskih igrah v Riu. »Dva tedna sem bila živčna in na trnih, ne vem, zakaj sem si naložila toliko pritiska. Zame je najpomembneje, da sem spet lahko konkurenčna,« je Pearsonova pojasnila po zmagi.