Zmaji uvodoma premočni za Calcit

V prijateljskem ljubljansko-kamniškem odbojkarskem dvoboju v Stožicah je bil ACH Volley boljši s 3:1.

Objavljeno
07. september 2017 12.53
J. P.
J. P.

Ljubljana - V ponovitvi pokalnega in ligaškega finala minule sezone sta se včeraj v Stožicah v pripravljalnem dvoboju udarili najboljši odbojkarski moštvi ta hip pri nas, ACH Volley in Calcit Volley, zmaga pa je ostala doma. Ljubljančani - brez reprezentančnega libera Janija Kovačiča in uspešnega odbojkarja na mivki Jana Pokeršnika - so bili s 3:1 (23, -22, 17, 24) boljši od Kamničanov, za katere ni igral novopečeni očka malemu Vidu, libero Klemen Hribar.

»Kot je običajno za tovrstne dvoboje, smo nekatere stvari opravili dobro, druge pa bo treba izboljšati, sicer pa za prvo tekmo ni bilo slabo. Takšni pripravljalni obračuni so dobrodošli, da moštvo vidi, kje ta hip je in da malce preseka dolge priprave. Zdaj vemo, na čem bo treba do začetka sezone še delati,« je poudaril trener Calcita Gašper Ribič. Njegove varovance nov test čaka jutri ob 20. uri, ko bodo gostili kranjski Triglav.

Za četo Zorana Kedačiča je bil to že drugi test pripravljenosti pred sezono, prvi septembrski dan so se pomerili že s hrvaško Mladostjo in ravno tako zmagali s 3:1. Sinoči sta priložnost v začetni postavi dobila tudi dva še v minuli sezoni Kamničana, podajalec Jan Brulec in bloker Matic Videčnik, do zmage pa so se dokopali predvsem na račun boljšega začetnega udarca in manjšega števila napak v polju.

Točke so dosegli: Matej Mihajlovič, Matic Videčnik in Petar Đirlić po 12, Andrej Flajs 11, Uroš Pavlovič 10, Dmitrij Babkov 4, Matija Pleško 3, Diko Purič in Rok Satler po 1 za ACH Volley; Maxson Pereira 14, Andrej Štembergar Zupan 8, Primož Vidmar 7, Jure Okroglič 6, Sašo Štalekar, Domen Kotnik, Žan Novljan in Jure Lakner po 5, Timotej Ratek 4, Radoslaw Gil in Tine Kvas po 1 za Calcit Volley.