Znani slovenski tekmeci v evropski ligi

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Luksemburgu dobila tekmece v evropski ligi.

Objavljeno
30. januar 2015 14.38
Maribor - odbojka - Slovenija in Turčija - od leve: Uroš Pavlovič, Jan Pokeršnik in Yasin Aydin
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Luxembourg - Znani so nasprotniki slovenske moške odbojkarske reprezentance v evropski ligi. Varovancem Luke Slabeta se bodo zoperstavili Turki, Hrvati, Belorusi, Romuni in Grki.

V moški konkurenci bo letos nastopilo dvanajst reprezentanc, ki jih je današnji žreb v Luksemburgu razvrstil v dve skupini. Poleg »slovenske« skupine B se bodo v skupini A srečali Poljska, Makedonija, Estonija, Avstrija, Danska in Izrael. Pri ženskah bo v evropski lige letos igralo le šest reprezentanc, in sicer Turčija, Poljska, Izrael, Grčija, Madžarska in Gruzija.

Slovence uvodoma čakata gostujoča obračuna s Turčijo, tekmi sta načrtovani za 11. in 12. julij. Teden dni kasneje v Sloveniji gostuje Hrvaška, v 3. kolu pa sta 25. in 26. julija na sporedu gostujoči tekmi z Belorusijo. Prvi avgustovski vikend bodo slovenski odbojkarji preživeli v Romuniji, v zadnjem kolu pa jih čaka še domači obračun z Grki.

Prvo- in drugouvrščeni reprezentanci iz obeh skupin se bosta uvrstili na zaključni turnir četverice, zmagovalec pa si bo priigral nastop v svetovni ligi.

V lanski izvedbi evropske lige so bili Slovenci v predtekmovanju uspešni, nato pa so morali v polfinalu priznati premoč Grčiji.