Zupinova prebila led, v polfinalu bo vse lažje

Slovenska atletska najstnica Agata Zupin uspešna v prvem krogu teka na 400 metrov z ovirami. 

Objavljeno
08. avgust 2017 00.46
Saša Verčič, poročevalka
Saša Verčič, poročevalka
London – Najmlajša članica slovenske reprezentance v Londonu, Agata Zupin, je znova potrdila, da gre z njo v prihodnosti resno računati. Na svojem premiernem SP se je namreč v teku na 400 metrov z oviram uvrstila v polfinale, potem ko je v svoji predtekmovalni skupini zasedla 4. mesto, prav najboljše štiri pa so avtomatično napredovale. Da jo je bilo pred začetkom SP pošteno strah, ni skrivala, prav tako, da jo je skrbelo ob pogledu na štartni seznam, saj je imela v skupini letošnji čas boljši le od dveh tekmic, pet je bilo hitrejših. A imela je tudi srečo pri žrebu proge, saj je dobila peto, za nameček je pred njo na šesti tekla Američanka Shamier Little, letos od Slovenke hitrejša dobre tri sekunde ... 

»Do sedme, osme ovire sem tekla dobro, zadnji dve sta bili 'grozni'. Mislim, da sem gledala malce preveč naokoli, ker sem si res želela v polfinale, poleg tega se je še Američanka pred menoj spotaknila na oviri. Res nisem pričakovala, da sem bo prebila naprej,« je bila povsem izmučena, a presrečna Zupinova, ki si je v ciljni ravnini zgolj ponavljala, da se ji ne sme ponoviti nedavno mladinsko EP, kjer je zlato kolajno izgubila prav na koncu.

S časom 56,54 seveda ni bila zadovoljna, zato je takoj po prihodu v cilj pomislila, da ima priložnost, da popravi ta tek, ki ni bil najboljši. »Rada bi bolje tehnično pretekla zadnji del, a mislim, da bo zdaj lažje, saj je led prebit,« je napovedala boljši današnji polfinale, ki bo ob 21.35 po slovenskem času.