Uroš Zorman najboljši organizator igre na EP v Srbiji

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je postal del idealne sedmerice na EP v Srbiji.

Objavljeno
29. januar 2012 12.44
Posodobljeno
29. januar 2012 12.44
Miha Hočevar, Delov poročevalec iz Beograda
Miha Hočevar, Delov poročevalec iz Beograda

Beograd - V beograjski Areni, ki danes živi v pričakovanju velikega finala 10. EP med gostitelji Srbi in Danci (17), so razglasili najboljše igralce prvenstva. Med njimi je tudi Uroš Zorman, s 40 asistencami in 19 goli najboljši organizator igre turnirja, na katerem je slovensko reprezentanco popeljal do 6. mesta.

Zorman je tretji slovenski reprezentant, ki se je na evropskih prvenstvih znašel v družbi najboljših. Vid Kavtičnik je bil najboljše desno krilo EP 2004 v Sloveniji, Sergej Rutenka pa najboljši strelec EP 2006 v Švici.

Ta naziv je to pot pripadel Makedoncu Kirilu Lazarovu, ki je z 61 goli izboljšal tudi rekord po številu doseženih golov na enem EP. Drugo mesto med strelci je ob tem pripadlo slovenskemu reprezentantu Draganu Gajiču.

Najbolj prestižni naziv najboljšega igralca turnirja je sicer ostal doma - podelili so ga srbskemu bombarderju Momirju Iliću.

Nekdanji rokometaš Gorenje (zdaj Kiela) je na poti do finala zabil 32 golov, svojo bero pa bo poskušal obogatiti v današnjem finalu, v katerem se bo Srbija pred 20.000 razgretimi navijači potegovala za svoj prvi naslov evropskega prvaka, medtem ko Danci lovijo drugega - najboljši so bili na Norveškem leta 2008.

 

Idealna sedmerica na EP v Srbiji:

Vratar: Darko Stanić (Srbija)
Levo krilo: Gudjon Valur SIgurdsson (Islandija)
Levi zunanji: Mikkel Hansen (Danska)
Srednji zunanji:Uroš Zorman (Slovenija)
Pivot: Rene Toft Hansen (Danska)
Desni zunanji: Marko Kopljar (Hrvaška)
Desno krilo: Christian Sprenger (Nemčija)
Obrambni igralec: Viran Morros (Španija)
MVP: Momir Ilić (Srbija)
Najboljši strelec: Kiril Lazarov (Makedonija)