Baroš v reprezentančni pokoj, Gebre Selassie k Werderju

Češki nogometaš Milan Baroš je po četrtfinalnem obračunu s Portugalsko razkril, da ne bo več nastopil za reprezentanco.

Objavljeno
22. junij 2012 09.11
Posodobljeno
22. junij 2012 09.21
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Varšava - Češki nogometaš Milan Baroš, ki je z včerajšnjim porazom proti Portugalski zaključil nastope na evropskem prvenstvu, je oznanil, da ne bo več nastopal za državno reprezentanco.

30-letni napadalec je za Češko igral na 93 tekmah in ob tem dosegel 41 golov, kar na uvršča na drugo mesto najboljših strelcev, prvi je Jan Koller (55). »Bary je po tekmi s Portugalsko v garderobi dejal, da ne bo več oblekel državnega dresa. Vsi so se mu zahvalili za enajstletno delo v moštvu,« je ob tem povedal tiskovni predstavnik češke nogometne zveze Jaroslav Kolar.

Baroš se je s češko reprezentanco na EP 2004 prebil do polfinala, v katerem je s soigralci moral priznati premoč kasnejši zmagovalki Grčiji, tekmovanje pa zaključil kot najboljši strelec (5).

Baroš trenutno igra za carigrajski Galatasaray, v svoji karieri pa med drugim nastopal za Lyon, Aston Villo in Liverpool, s katerim je leta 2005 osvojil ligo prvakov.

Gebre Selassie k Werderju

Češki nogometni reprezentant Theodor Gebre Selassie se bo zavoljo dobrih predstav na evropskem prvenstvu iz češkega Slovana preselil k nemškemu Werderju iz Bremna.

»Čutim, da sem naredil pravo potezo, saj je Werder je stabilen klub s tradicijo, ki vedno meri visoko. Pri nemškem moštvu bi rad nagradil uspešno sezono pri Slovanu,« je povedal Gebre Selassie, ki je z moštvom iz Liberca v pretekli sezoni osvojil naslov državnega prvaka.

25-letni branilec, ki je zbral 14 nastopov za državno izbrano vrsto, naj bi z nemškim klubom podpisal štiriletno pogodbo, opraviti pa mora še zdravniški pregled.