Novice z EP: Vertonghen zaradi poškodbe končal prvenstvo, Vrba odstopil s selektorskega položaja

Belgijec Jan Vertonghen bo zaradi poškodbe gležnja moral počivati 4 mesece. Češki selektor Pavel Vrba je odstopil.

Objavljeno
30. junij 2016 15.44
Posodobljeno
30. junij 2016 15.59
SOCCER-EURO-HUN-BEL/
M. Ž.
M. Ž.

Lille - Belgijska reprezentanca je pred petkovim obračunom četrtfinala evropskega prvenstva z Walesom izvedela slabo novico, saj se je poškodoval branilec Jan Vertonghen, za katerega je prvenstvo že končano.

Branilec Tottenhama jo je skupil na današnjem treningu in si poškodoval vezi v gležnju, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da gre za hujšo poškodbo, tako da ga čaka med šest in osem tednov okrevanja.

Belgijski selektor Marc Wilmots tako na jutrišnji tekmi z Walesom ne bo mogel računati na dva izkušena branilca, saj bo zaradi kazni manjkal tudi Thomas Vermaelen.

Vrba zapustil reprezentanco in prevzel Anži

Praga - Češki selektor Pavel Vrba se je po izpadu z evropskega prvenstva, kjer so Čehi svojo pot končali v skupinskem delu, odločil za odstop in že našel novo službo, saj je postal novi trener Anžija Mahačkale.

Pavel Vrba je reprezentanco prevzel po koncu svetovnega prvenstva leta 2014 in s svojimi varovanci osvojil prvo mesto v skupini A, pred Islandijo, Turčijo, Nizozemsko, Kazahstanom in Litvo.

Češka je na evropskem prvenstvu obstala v skupinskem delu, kjer je proti Hrvaški, Španiji in Turčiji osvojila točko in bila na zadnjem mestu.

Kot je pojasnil predsednik Češke nogometne zveze Miroslav Pelta, se je Vrba sam odločil za odhod: »Radi bi se mu zahvalili za delo, ki ga je storil. Češko je popeljal na evropsko prvenstvo v Franciji in čeprav je reprezentanca tam izpadla po skupinskem delu, smo trenerjevo delo ocenili kot uspešno. Želeli smo, da bi z delom nadaljeval tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, vendar pa moramo upoštevati željo selektorja, ki se želi posvetiti klubskemu nogometu,« je dejal Pelta.

52-letni Vrba je sprejel ponudbo Anžija, ki je v pretekli sezoni ruskega prvenstva osvojil trinajsto mesto in si šele po kvalifikacijah zagotovil obstanek med elito.