KZS razkrila spored tekem evropskega prvenstva

Slovenska košarkarska reprezentanca bo na domačem evropskem prvenstvu vse tekme igrala ob 21. uri.

Objavljeno
25. februar 2013 17.13
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je danes sporočila točne termine tekem prvega dela evropskega prvenstva, ki bo potekalo med 4. in 22. septembrom.

Tekme prvega dela bodo v Celju, na Jesenicah, v Kopru in v Ljubljani potekale v treh terminih, in sicer ob 14.30, 17.45 in 21.00. Tekma za naslov evropskega prvaka bo 22. septembra v Stožicah.

Slovenska reprezentanca, ki bo v skupinskem delu tekmovanja nastopala v Celju, bo vse svoje tekme igrala ob 21. uri - to velja tudi za vse tekme morebitnega drugega dela, četrtfinala in polfinala.

Varovanci Božidarja Maljkovića bodo prvič nastopili 4. septembra proti Češki, dan pozneje se bodo pomerili s Španijo, 7. septembra z Gruzijo, dan kasneje proti Hrvaški in za konec 9. septembra s Poljsko.

Kot so še sporočili s KZS, bodo vstopnice v prodaji za vsako tekmo posebej in ne za cel dan, kot je bil to običaj v preteklosti. Prvi del vstopnic, za začetek bodo ponudili tiste za sklepni del tekmovanja, bodo začeli navijačem prodajati 18. marca, cene pa se gibljejo od štirih evrov za najcenejše v skupini od 5. do 8. mesta pa do 180 evrov za najdražje v finalu. Za zdaj pa še ni znano, kdaj se bo začela prodaja za prvi del tekmovanja po skupinah (cene bodo od 15 do 35 evrov), saj zaradi prenov dvoran še ni znano natančno število sedežev, ki bodo na voljo.

Spored tekem slovenske reprezentance v skupini C

4. september: Češka - Slovenija (21)

5. september: Slovenija - Španija (21)

7. september: Gruzija - Slovenija (21)

8. september: Slovenija - Hrvaška (21)

9. september: Slovenija - Poljska (21)