Repeša skrčil seznam za EP, na njem ni Baraća

Selektor hrvaške košarkarske reprezentance Jasmin Repeša na seznam za EP uvrstil tudi nekdanja člana Uniona Olimpije.

Objavljeno
03. julij 2013 11.09
uho/ NLB FINAL4 - Union Olimpija-Krka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zagreb – Selektor hrvaške košarkarske reprezentance Jasmin Repeša, od nedavnega tudi novi trener Cedevite, je objavil skrčen seznam igralcev, ki bodo zaigrali na septembrskem evropskem prvenstvu v Sloveniji. Hrvaška bo sicer nastopala v predtekmovalni skupini C v Celju skupaj s Španijo, Poljsko, Češko, Gruzijo in gostiteljico Slovenijo.

Priprave hrvaške reprezentance se bodo začele 20. avgusta, Repeševi izbranci pa bodo do EuroBasketa odigrali deset prijateljskih tekem. Selektor je seznam za EP skrčil s 24 na 15 imen, ne računa na Efesovega centra Stanka Baraća (zaradi poškodovanega stopala mu klubski zdravnik ni prižgal zelene luči za nastop v Sloveniji), zato pa je le našel skupni jezik z Marko Tomasom, ki tako ostaja med reprezentanti. Na seznamu sta tudi dva nekdanja člana Uniona Olimpije, Damir Markota in Damjan Rudež, slovenski pridih daje izbrani vrsti tudi eden od dveh selektorjevih pomočnikov Ivan Sunara (drugi je Mladen Erjavec), ki je v preteklosti že vodil številne slovenske klube.

Kljub vsemu dresa s hrvaškim grbom ne bodo nosila številna zveneča imena, med drugimi Zoran Planinić, Marko Popović in Krešimir Lončar. Repeša je na seznam potencialnih igralcev za EP uvrstil naslednje igralce: Roko Ukić (Panathinaikos), Dontaye Draper (Real Madrid), Rok Stipčević (Scavolini), Marko Tomas (Cedevita), Krunoslav Simon (Lokomotiv Krasnodar), Ante Delaš (Zadar), Bojan Bogdanović (Fenerbahče), Damjan Rudež (Zaragoza), Dario Šarić (Cibona), Mario Delaš (Žalgiris), Damir Markota (Bešiktaš), Darko Planinić (Maccabi Tel Aviv), Ante Tomić (Barcelona), Luka Žorić (Unicaja) in Lukša Andrić (Cedevita).

»Iskal sem igralce, ki bi se kar najbolje vključili v moštvo. To mi je bil glavni kriterij. Vesel sem, da bom naporne priprave začeli v takšni postavi, ki bo maksimalno nabrušena za košarkarski maraton, ki nas čaka. Z vsem spoštovanjem do papirnatih favoritov mislim, da bo prvenstvo bolj izenačeno kot vsa doslej. Kot trener z dolgoletnimi izkušnjami sem tudi prepričan, da bo v Sloveniji presenečenj več, kot večina pričakuje,« napoveduje Jasmin Repeša.