Še 11 dni do EP: ob Nesteroviću Milič, Smodiš in Kotnik

V Koprskem zalivu danes ob 17.30 košarkarski spektakel na splavu sredi morja.

Objavljeno
24. avgust 2013 10.15
LJUBLJANA SLOVENIJA 11.08.2011 RASO NESTEROVIC FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
B. E., T. V., šport
B. E., T. V., šport
Prireditelji današnjega zanimivega dogodka v Koprskem zalivu, košarkarskega turnirja na morju z začetkom ob 17.30, so razkrili imena zasedb, ki se bodo pomerile na največjem splavu pri nas. Slovenske barve bodo branili Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Rado Trifunovič, Matjaž Smodiš, Marko Milič, Darko Mirt in Slavko Kotnik, njihova trenerja bosta Ivo Daneu in Peter Vilfan. Za Hrvaško bodo nastopili Dino Rađa, Žan Tabak, Aramis Naglić, Hrvoje Perinčić, Darko Krunić, Arijan Komazec, Alan Gregov, Boris Gnjidić in Miro Jurič, za Italijo pa Claudio Coldebella, Francesco Donati, Luigi Mentasti, Giuseppe Corvo, Marco Tirel, Mario Boni, Marco Solfrini, Damiano Brigo in Flavio Carera.

Litva uničila Ruse

Po drugem krogu tridnevnega pripravljalnega turnirja v Vilniusu je neporažena le Litva, ki je premagala Rusijo kar z 82:51 (Valančiunas 17, Motiejunas 11, Delininkaitis 10, Kuzminskas 9; Ponkrašov 13, Voroncevič 9, Monia 8, Šved 6). Finska je ugnala Češko z 98:89 (Koponen 23, Möttolä 17, Haanpää 16; Pumprla 19, Jelinek 14).

Rudy jo je skupil

Španski zvezdnik Rudy Fernandez v sredo ni mogel docela uživati ob zmagi nad Makedonijo in v svojem 150. nastopu za reprezentanco. Prejel je močan udarec v vratni del hrbtenice in moral v bolnišnico, vendar po zadnjih podatkih njegov nastop na EP ni pod vprašajem.