Srbi na pripravah v Kranjski Gori

Reprezentanca Srbije se bo v Krajski Gori do 28. julija pripravljala na jesensko evropsko prvenstvo.

Objavljeno
16. julij 2013 11.56
reu ivković
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranjska Gora - Košarkarska reprezentanca Srbije je včeraj pripotovala v Kranjsko Goro, kjer bo opravila drugi del priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila med 4. in 22. septembrom.

Selektor Srbije Dušan Ivković je s seboj pripeljal le enajstčlansko zasedbo, s katero je na dan prihoda opravil prvi trening v dvorani Vitranc.

»Nisem si predstavljal, da bom imel takšne težave pri sestavi ekipe. Reprezentanco Srbije sem vodil na petih evropskih prvenstvih, enem svetovnem prvenstvu ter enih olimpijskih igrah in nikoli nisem imel takšnih težav. Praktično je nemogoče normalno trenirati, saj nimam igralcev za dve peterki, kajti štiri ali pet jih igra na centrskih položajih,« je dejal Ivković.

Srbski reprezentanci se je naknadno pridružil še Nemanja Nedović, ki je moral v Združenih državah Ameriki zaključiti prestop v moštvo Golden State Warriors, medtem ko se bo Miloš Teodosić v Beogradu pripravljal po posebnem programu in se selekciji pridružil, ko bodo zdravniki ocenili, da je pripravljen za hujše napore.

Košarkarji Srbije bodo v Kranjski Gori ostali do 28. julija, nato sledi odhod v Rogaško Slatino, kjer bodo na turnirju »Skupine Laško« nastopali skupaj s Slovenijo, Turčijo in Latvijo, kasneje pa bodo s pripravami nadaljevali v Beogradu.

Varovanci Dušana Ivkovića bodo na evropskem prvenstvu igrali v skupini B (Jesenice), v kateri so še Litva, Latvija, Črna gora, Makedonija ter Bosna in Hercegovina.