Vsi Slovenci verjamejo, da bodo zadeli

V finalu bi bilo boljše, če bi igrali z Rusijo, toda pričakujem, da bodo tam Srbi.

Objavljeno
15. september 2017 00.57
Boštjan Nachbar na tekmi EP Slovenija proti Ukrajini,Ljubljana Slovenija 03.10.2013
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar
Lepo je biti Slovenec v Španiji! Takoj po tekmi sem dobil precej čestitk, saj so vsi videli, kako dobro smo igrali. Slovenija je bila boljša od prve do zadnje minute.

Slovenski načrt igre je bil brezhiben. Odlično smo v obrambi pokrivali brata Gasol z dvema igralcema, na trenutke smo puščali samega Rubia, da je več metal, imeli pa smo tudi nekaj sreče, da so Španci zgrešili veliko metov, a to je posledica izjemno agresivne slovenske obrambe. Španija ni imela rešitve, Slovenci pa so v napadu igrali enako kot celotno prvenstvo. Hitro, z dobrim gibanjem žoge in uspešnim metom z razdalje. Taktično smo povsem nadigrali Španijo, večjo smo imeli tudi željo, zato smo zasluženo zmagali.

Kdorkoli je vrgel na koš, je zadel. Ko je samozavest tako visoka, potem žoga pada v koš vsem igralcem. Vsak, ki pride v igro, verjame, da bo zadel, kar nas odlikuje že celotno evropsko prvenstvo.

Dragić je naš motor, ekipa pa mu odlično sledi. Znajo igrati skupaj, kar je zasluga selektorja Kokoškova. Uskladil je igralce z veliko razlike v kvaliteti, da so si v pomoč in ne v oviro. Tudi Dončić je pravi biser, ki je neverjetno zrel za svoja leta. Skupaj z Dragićem kreirata slovensko igro, toda še bolj so me presenetili vsi ostali – Prepelič, Blažič, Vidmar … Vsi igrajo odlično, vsak je dal svoj delež. Da si neporažen skozi celoten turnir, potem potrebuješ vrhunsko ekipo.

V finalu bi bilo boljše, če bi igrali z Rusijo, toda pričakujem, da bodo tam Srbi. Čeprav bo šlo za povsem novo zgodbo, bodo Srbi zelo neugoden nasprotnik, večkrat so nas že premagali in večkrat so že bili v tej situaciji, ko so igrali odločilne tekme za kolajne. Toda na naši strani so želja, igrivost in nepopustljivost.