Aleš Mušič: Odločilo je, da smo verjeli do konca

Trener Jesenic Dejan Varl: Manjkal nam je zaključek, realizacija. Že na Jesenicah smo izgoreli, bili smo premalo odločni.

Objavljeno
12. april 2016 01.25
J. P.
J. P.

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije so, potem ko so lani ligaško trofejo izpustili iz rok in jo nenadejano prepustili večnemu tekmecu SIJ Acroniju Jesenicam, danes lovoriko, že petnajsto v samostojni Sloveniji, vrnili v domačo vitrino. Obe moštvi pa lahko veseli predvsem dejstvo, da je bila finalna serija, ki so jo Ljubljančani dobili s 3:2 v zmagah, še bolj odmevna kot minula leta. Zadnji obračun v Podmežakli si je namreč ogledalo kar 4000 zvestih hokejskih privržencev, današnjega pod Rožnikom pa 3700.

»Odločilo je, da smo verjeli do konca, pritiskali na gol, napadali, prej ko slej se je moralo poklopiti - in se tudi je. Danes so bile možnosti 50:50. Vedeli smo, kako bo tekmec odigral. Obrambno je nastopil po pričakovanjih, v napadu pa ni bil tako nevaren, prežal je na protinapade, a smo ga dobro držali in se zasluženo dokopali do tega naslova. Seveda pa je najlepše zmagati pred domačim občinstvom,« je za STA pojasnil kapetan zmagovalnega moštva Aleš Mušič.

»Vedeli smo, da bo odločal prvi zadetek. Posrečilo se je nam. Jeseničani so začeli ofenzivneje, a se jim ni izšlo. Mi smo se že iz EBEL vajeni precej braniti, tu pa smo morali napadati in zadeti. Zvezdico smo vrnili v Ljubljano, osvojili smo dva naslova, tudi pokalnega, v EBEL nam ni šlo, upam pa, da bo prihodnjo sezono bolje,« je dodal strelec zadnjega gola v tej sezoni Gregor Koblar.

»Po prespani noči bomo, prepričan sem, vseeno lahko rekli, da smo dali vse od sebe. Vso sezono smo igrali stopničko nižje kot Olimpija, žal nismo izkoristili zaključnega ploščka, a s tem bo treba živeti. Ne bo tako težko, razočaranje ne bo tako veliko, bo pa ostalo,« je pod finale in pod sezono črto potegnil kapetan »železarjev« Miha Brus.

Trener Dejan Varl pa: »Manjkal nam je zaključek, realizacija. Že na Jesenicah smo izgoreli, nismo ponovili predstave s prve domače tekme, bili smo premalo agresivni in odločni. Morda je bil za koga pritisk prevelik, ta surov, preprost hokej, ko se vržeš na led - to nam je manjkalo in to je odločilo finalno serijo.«