Anže Kopitar med junaki srhljivke v Staples Centru (VIDEO)

Hokejisti kluba Los Angeles Kings po kazenskih strelih z 1:0 (0:0, 0:0, 0:0; 1:0) strli odpor moštva Toronto Maple Leafs.
Fotografija: Anže Kopitar se je takole z vratarjem Jonathanom Quickom veselil zmage nad hokejisti moštva Toronto Maple Leafs. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar se je takole z vratarjem Jonathanom Quickom veselil zmage nad hokejisti moštva Toronto Maple Leafs. FOTO: AFP

Ljubljana – Hokejisti moštev Los Angeles Kings in Toronto Maple Leafs so uprizorili pravo srhljivko na ledu dvorane Staples Center. Potem ko se je redni del razpletel brez golov in tudi podaljšek ni dal zadetka, so o zmagovalcu odločali kazenski streli, v katerih so bili pred več kot 17.000 gledalci srečnejši Kralji.

Za gostitelje sta v »loteriji« najprej zgrešila Rus Nikolaj Prohorkin in Kanadčan Mike Amadio, nato pa je ob slovenskem asu Anžetu Kopitarju gol zabil tudi Šved Adrian Kempe, kar je bilo dovolj za zmagoslavje, saj je bil pri Javorovih listih natančen le Šved William Nylander. Domači vratar, Američan Jonathan Quick, ki je zbral 36 obramb, je dobil dvoboje iz oči v oči s Kanadčanoma Jasonom Spezzo in Mitchellom Marnerjem ter Američanom Austonom Matthewsom.


Kralji so se tako veselili še četrte zaporedne zmage, vendar ostajajo še naprej prikovani na dno pacifiške skupine in zahodne konference v NHL.

Drugi izidi – Buffalo Sabres : Pittsburgh Penguins 2:4, Florida Panthers : Boston Bruins 1:2 – po podaljšku, New York Rangers : Washington Capitals 6:5 – po podaljšku, Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 4:1, Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 4:0, Ottawa Senators : New York Islanders 4:3, Nashville Predators : Dallas Stars 2:0, Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 4:3, San Jose Sharks : Minnesota Wild 2:3.

Komentarji: