Anže Kopitar vodi Los Angeles Kings proti končnici

Hokejisti iz Los Angelesa so v Vancouvru pri vodilni ekipi zahodne konference NHL prišli do gladke zmage. Slovenski as je dosegel gol in podajo.
Fotografija: Kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar je v Kanadi dosegel gol in podajo. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar je v Kanadi dosegel gol in podajo. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports Via Reuters Con

Hokejisti Los Angeles Kings so v Vancouvru na gostovanju pri vodilni ekipi zahodne konference NHL prišli do gladke zmage. Gostitelje so premagali s 5:1, kar nekaj zaslug za to pa ima tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Kapetan kraljev je dosegel gol za vodstvo 2:0 in dodal še podajo pri tretjem golu kraljev.

Tega je dosegel Kevin Fiala, ki je prav tako kot Drew Doughty v statistiko vpisal gol in dve podaji.

Hrušičan Kopitar je zdaj pri 50 točkah v sezoni, 18 golih in 32 podajah, kar ga uvršča na 65. mesto najučinkovitejših posameznikov.

S skupno 50 točkami je Kopitar še 17. v karieri dosegel ta mejnik v eni sezoni, s čimer se je pridružil asoma Sidneyju Crosbyju (17) in Aleksu Ovečkinu (17) z največ takšnimi sezonami med še dejavnimi hokejisti.

Los Angeles se je z novimi točkami utrdil na sedmem mestu zahodne konference in se je še približal nastopu v končnici, saj ima pred devetouvrščenm Calgaryjem že sedem točk prednosti.

Preberite še:

Komentarji: