Kopitar zablestel tudi pri četrti zaporedni zmagi Kraljev

Slovenski hokejski zvezdnik je bil med najvidnejšimi akterji na ledu tudi na tekmi v Vancouvru.
Fotografija: Anže Kopitar (na sredini) se je s soigralci veselil zmage tudi v Vancouvru. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar (na sredini) se je s soigralci veselil zmage tudi v Vancouvru. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports

Hokejisti kluba Los Angeles Kings nadaljujejo vrhunske predstave v NHL. Tokrat so v gosteh s 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) ugnali igralce moštva Vancouver Canucks in se tako veselili že četrte zmage zapovrstjo.

Med strelce se je znova vpisal tudi slovenski kapetan Anže Kopitar, ki je v 39. minuti popeljal Kralje v vodstvo s 3:1. Dve minuti pred tem je bil tudi podajalec za gol, ki ga je zabil Američan Blake Lizotte. Kopitar, ki je na ledu prebil dobrih 19 minut, je tako že na četrti zaporedni tekmi dosegel več kot eno točko; na zadnjih štirih dvobojih jih je skupaj zbral kar devet (za štiri zadetke in pet podaj). Uvodni gol za goste je v osmi minuti zabil švicarski reprezentant Kevin Fiala.

Anže Kopitar se je spet vpisal med strelce. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports
Anže Kopitar se je spet vpisal med strelce. FOTO: Bob Frid/Usa Today Sports

»Samo upal sem, da se bo plošček v tistem trenutku znašel pred vrati. Potem sem zgolj zadrsal za mrežo in nato mi od tam zares ni bilo težko zadeti,« je svoj zadetek opisal 36-letni Hrušičan in za zelo dobro predstavo pohvalil tudi čuvaja mreže Cama Talbota, ki je zbral 21 obramb.

Za Vancouver sta v polno zadela Američana Sam Lafferty in Brock Boeser, ki je slabe tri minute pred koncem tekme znižal na 2:3, potem ko se je plošček prav od Kopitarjeve drsalke odbil v vrata Los Angelesa. Za izenačenje pa je gostiteljem zmanjkalo časa.

Preberite še:

Komentarji: