Duchene odločil loterijo v Nashvillu, Ottawa znova visoko izgubila

Hokejisti Nashvilla so po kazenskih strelih premagali Chicago z 2:1, mož odločitve je bil Matt Duchene.
Fotografija: Matt Duchene je kot edini uspešno izvedel kazenski strel in prinesel zmago Nashvillu. FOTO: Christopher Hanewinckel/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Matt Duchene je kot edini uspešno izvedel kazenski strel in prinesel zmago Nashvillu. FOTO: Christopher Hanewinckel/Usa Today Sports

V ligi NHL so hokejisti Nashvilla po izvajanju kazenskih strelov premagali Chicago z 2:1 in se zavihteli na vrh centralne divizije.

Na izenačeni tekmi je bilo na prvi gol potrebno čakati vse do 46. minute, ko si je domačin Nick Cousins priboril plošček v srednji tretjini in s strelom med nogama premagal Kevina Lankinena.

Chicago je izid poravnal v 50. minuti, ko je Ryan Carpenter svoj odbiti plošček iz bližine potisnil v mrežo.

O zmagovalcu so odločali kazenski streli. Edini uspešni izvajalec je bil Matt Duchene, ki je za Nashville zadel v drugi seriji in svojemu moštvu pomagal do četrte zmage v sezoni.


Vancouver znova napolnil mrežo Ottawe


Nadaljuje se slaba sezona Ottawe, ki je na gostovanju v Vancouvru visoko izgubila z 1:5 in na sedmi tekmi doživela še šesti poraz.

Ottawa je svoji zadnji tekmi odigrala proti istemu tekmecu in ob dveh porazih prejela kar dvanajst golov (gol razlika 2:12).

Moštvo se je sicer zelo trudilo v napadu in sprožilo kar 43 strelov, vendar pa je bil v domačih vratih zelo zanesljiv Thatcher Demko (42 obramb). Kot edini ga je v uvodni tretjini z igralcem več premagal Josh Norris.

Za Vancouver sta po dvakrat zadela Tyler Motte in J.T. Miller, preostali gol je dosegel Elias Pettersson.



Rezultati lige NHL
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 2:1 (po kazenskih strelih)
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 5:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: