EBEL: Zmaji brez ognja za Madžare

Tilia Olimpija je na tretji tekmi četrtfinala doživela najhujši poraz v sezoni, saj je Sapa Fehervar slavila s kar 8:1.

Objavljeno
23. februar 2012 15.18
Posodobljeno
23. februar 2012 18.15
S. U., šport
S. U., šport

Szekesfehervar - Hokejisti Olimpije so po lepi nedeljski predstavi in izenačenju v zmagah proti Madžarom v četrtfinalu EBEL sinoči gladko izgubili. SAPA zdaj v seriji na štiri zmage vodi z 2:1, naslednja tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Ljubljani. Popotnica zadnje tivolske zmage ob že skoraj evforičnem občinstvu je seveda Olimpiji pred tekmo št. 3 v tej četrtfinalni seriji ponujala samozavest, a obenem je spoznanje o novi odsotnosti petih pomembnih členov zeleno-bele verige spet prinašalo bojazen, da zmaji ne bodo kos tekmecem na Madžarskem.

Akterje je spet pričakalo ozračje nabito polnih tribun, pomenljiv transparent, kako hudiček kot simbol domačega moštva v prepoznavnem madžarskem kotličku kuha ljubljanskega zmaja, je tokrat pravilno napovedal scenarij. Resda zgodbe v četrtfinalu še zdaleč ni konec, saj pri končnem izidu šteje le seštevek zmag - ne pa tudi razlika v golih -, toda včerajšnja predstava je vlogo favorita vidno podelila madžarskemu moštvu.

Že od prvih minut so bile vidne ljubljanske vrzeli, potem ko vnovič nista mogla nastopiti niti Scott Hotham niti Brock McBride, vrnitev Mateja Hočevarja in Žige Panceta je do konca te sezone zelo vprašljiva, Anže Ropret pa bo v slačilnico zmajev po operaciji predvidoma vstopil med avgustovskimi pripravami za naslednjo sezono.

In ko so že od prvih minut hokejisti moštva iz naše vzhodne soseščine začeli uprizarjati silovite napade, je bilo na dlani, da bo to pot Ljubljančanom trda predla. Rešili bi jih le nova izjemna vratarjeva predstava ter izjemna disciplina v obrambni tretjini. Toda Jean-Phillipe Lamoureux tokrat ni čaral, na madžarskem ledu pa Olimpijino moštvo še zdaleč ni delovalo tako zbrano in samozavestno kot dva dni prej v svojem Tivoliju. Zato ni presenečalo zgodnje vodstvo gostiteljev z 2:0 in tudi po polminutnem premoru ljubljanskega stratega Hannuja Järvenpääja vidnega zasuka ni bilo. Če so zmaji nazadnje blesteli z natančnostjo in povezanostjo v srednji tretjini igrišča, je bilo tokrat drugače - podaje gostov so bile netočne, omembe vredne nevarnosti v napadu je bilo precej manj kot na prejšnji tekmi.

Niti boksarski vložki niso spremenili poteka tekme, na kateri je v zadnji minuti med vratnici stopil drugi ljubljanski vratar Matic Boh. Častni gol za goste je zabil Petr Šachl, madžarsko moštvo pa je takrat že slavilo visoko zmago.

Liga EBEL, četrtfinale (tretja tekma):

SAPA Fehervar - Tilia Olimpija 8:1 (4:0, 1:0, 3:1)  (2:1)

(Benk 4., Mihaly 5., Klassen 15., Ladanyi 18., 41., Horvath 26., Sofron 44.; Šachl 45.)

Liwest Linz - Vienna Capitals 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) (2:1)

Medveščak Zagreb - Orli Znojmo 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) (3:0)

Red Bull Salzburg - KAC Celovec 4:2  (1:0, 2:1, 1:1) (2:1)

(v okrepljenem tisku je število zmag)