EBEL: Olimpija po dobljeni četrti tekmi ostaja v igri za finale

Hokejisti Tilie Olimpije so na četrti tekmi polfinala EBEL z 2:1 premagali Linz in se tako (zaenkrat) rešili pred izpadom.

Objavljeno
13. marec 2012 17.12
Posodobljeno
13. marec 2012 17.12
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so v četrti tekmi polfinala EBEL nujno potrebovali zmago, če so po treh zaporednih porazih proti Linzu želeli ostati v igri za finale. V polni dvorani Tivoli jim je to tudi uspelo, z zmago z 2:1 so se rešili pred izpadom in izid v zmagah znižali na 1:3.

Po slabšem začetku in vodstvu gostov, je odločila odlična druga tretjina, ko sta se v 26. minuti med strelcem vpisala Jamie Fraser in Boštjan Goličič.

Po slabem začetku preobrat

Ljubljanči so na začetku slabo izpolnjevali svojo namero, da končno pridejo do zmage, saj so gostje precej boljše začeli srečanje in v prvih minutah sporžili nekaj nevarnih strelov. A do vodstva v 7. minuti so prišli po napaki ljubljanskega vratarja Matije Pintariča, ki je v gol spustil plošček po sicer nenevarni akciji Gregorja Baumgartnerja. Linz je bil učinkovit tudi v obrambi, ki je z lahkoto ustavljala poizkuse zelenih že v nevtralni tretjini. V prvem delu je z nevarnima streloma poskusil Jamie Fraser, a je plošček obakrat zletel mimo.

Drugo tretjino so zmaji začeli precej bolje. Erik Pance je tako v 22. minuti kar trikrat poizkušal z bližine, vendar je bil vratar Alex Westlund na mestu. V 26. minuti so imeli zmaji kar dva igralca več na ledu in po dolgi kombinaciji le prišli do izenačenja. Z modre črte je zadel Jamie Fraser, le pol minute pozneje pa je padel še drugi Olimpijin gol, ko je v desni zgornji kot je zadel Boštjan Goličič. Gostje so odgovorili z dvema nevarnima poskusoma Dannyja Irmena in Curtisa Murphyja, a je tudi Olimpija nadaljevala z dobro igro in nevarnimi streli ter imeli kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva.

Zadnji del so hokejsiti odigrali v megli, navijači so namreč odvrgli dimno bombo in za nekaj minut so prekinili tekmo. Zadnja tretjina je sicer minila v znamenju pritiskom Linza, a je bil na mestu vratar Pintarič. V enem od protinapadov je Fraserjev strel Westlund s težavo strel ubranil. V zadnji minuti je Hisey storil očiten prekršek nad Domnom Vedlinom, ki pa ga glavna sodnika nista videla, kar je razjezilo branilca zmajev, udaril je napadalca gostov in si prislužil dvominutno kazen, kar je pomenilo napeto končnico, ki pa so jo zeleni pripeljali srečno do konca in tako zabeležili prvo zmago v polfinalu.

V drugem polfinalu današnji obračun med Medveščakom in KAC še ne bo dal finalista, saj so Zagrebčani dobil tretjo tekmo proti Celovcu in izid v zmagah znižali na 1:2.

 

EBEL, četrti tekmi polfinala:

Tilia Olimpija - Linz 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) - 1:3 v zmagah

* Dvorana Tivoli, gledalcev 4500, sodniki: Fussi, Potocan (glavna), Widmann (vsi Avstrija), Piragić (hrvaška).
* Strelci: 0:1 Baumgartner (Oulette, B. Lebler, 7.), 1:1 Fraser (Hughes, 26.), 2:1 Goličič (Ž. Pance, McBride, 26.),
* Kazenske minute: Tilia Olimpija 8, Black Wings Linz 10.

KAC - Medveščak 3:0 (1:0, 2:0, 1:1) - 3:1 v zmagah

Tenute 1., 28.; Kalt 24., Herburger 47.; Siddall 47.