EBEL: zmaji drugič v sezoni z nasmeškom

Hokejisti Telemacha Olimpije so v 7. kolu drugič zmagali, v Gradcu po podaljšku z 2:1 boljši od domačega moštva.

Objavljeno
03. oktober 2015 00.04
uho*HOKEJ Olimpija - Bolzano
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gradec - Hokejisti Telemacha Olimpije so se v sedmem kolu razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL veselili druge zmage. Potem ko so pred dvema tednoma pod Rožnikom na kolena spravili zasedbo Vienna Capitals (5:2), so bili nocoj prvič prepričljivi tudi na gostovanju. Od moštva Graz 99ers, ki so ga prikovali na dno ligaške razpredelnice, so bili po podaljšku boljši z 2:1, odločilni gol je prispeval Žiga Pešut.

Dolgo časa ni dišalo po takšnem razpletu. Prva tretjina je bila izenačena, a se mreži nista zatresli, zato pa so gostitelji izkoristili izjemno premoč v drugem delu, ki se je najbolj odrazila v razmerju strelov v okvir (18:6). Številčno prednost na ledu je izkoristil Peter MacArthur, med podajalce pa se je vpisal tudi slovenski reprezentančni branilec Sabahudin Kovačevič.

Tudi v tretji tretjini je zasedba iz Gradca več napadala, a bila neučinkovita, kar so zmaji kaznovali in v 54. minuti izenačili prek komaj 20-letnega nekdanjega Jeseničana Nika Pema, ki je izsilil podaljšek. Ko so varovanci Fabiana Dahlema v njem petič sprožili v okvir tekmečevih vrat, so se po zaslugi Žige Pešuta dokopali do zmage, s čimer so se odlepili z dna razpredelnice. Prvi junak zmagovalne zasedbe je bil kanadski čuvaj mreže Olivier Roy, ki je ustavil kar 47 strelov in se izkazal s skoraj 98-odstotno uspešnostjo. Dvoboj je bil še posebej zanimiv za branilca Olimpije Kristofa Reinthalerja, ki si je pred tem kruh služil ravno v Gradcu.

Graz 99ers : Telemach Olimpija 1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Dvorana Lebenau, gledalcev 1400, sodniki Gebei, Babic (oba Madžarska, glavna), Hofstätter, Angerer (oba Avstrija).

Strelci: 1:0 - MacArthur (26./PP1), 1:1 - Pem (Koblar, Selan, 54.), 1:2 - Pešut (Koblar, 66.).

Kazenske minute: Graz 99ers 4, Telemach Olimpija 6.