Groba Olimpija odlična le 20 minut

Hokej: Jesenice so se v alpski ligi Olimpiji oddolžile za poraz ob koncu minulega leta.

Objavljeno
07. januar 2018 22.06
Hokej Olimpija - Jesenice 06.januarja 2018 [šport,hokej,Olimpija,Jesenice]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Olimpija je v sijajnem ritmu začela prvi letošnji hokejski derbi v Alpski ligi, a ga končala potolčena do tal in s porazom z 2:6 (1:0, 0:3, 1:3). Razmerje sil je tako enako kot pred zadnjim dvobojem lanskega leta. Naslednji derbi bo že to soboto na Jesenicah.

»Izjemna prva tretjina,« je pohvalil igralce domači trener Andrej Brodnik, ki se je tako kot zeleno-beli navijači upravičeno »tolkel« po glavi, da se tretjina ni razpletla z višjo prednostjo Ljubljančanov. Jeseničani so bili pred naleti agresivnih tekmecev nemočni in dvakrat jih je rešil okvir vrat po dvojnem odboju ploščka v vratnici.

Zasuk so nakazale prve minute druge tretjine, odprlo se je po zamujeni priložnosti Mihe Zajca za povišanje ljubljanske prednosti. Jeseniški stroj je začel mleti in domači vratar Robert Kristan je ob vidno nemočnih soigralcih bil svoj interni boj z »rojaki«. Jeseničani so Kristana ob vse pogostejših izključitvah Ljubljančanov obstreljevali z vseh položajev in mu v drugi polovici tekme nasuli pol ducata golov. Kristan je bil ves čas nabrušen in bojevit, derbi pa navkljub petim prejetim golom (šestega so Jeseničani dosegli v igri brez vratarja) statistično začinil z izjemnim številom obramb (50). In s šestimi kazenskimi minutami.

»Ko smo prejeli izenačujoči gol, se je naš sistem podrl. Zvrstile so se napake, bilo je preveč izključitev ... Da, v zadnje pol ure so nas zasenčili Jeseničani,« se je pridušal Brodnik, medtem ko si je jeseniški trener Gaber Glavič dal duška in ošvrknil Olimpijin pretepaški slog igre: »Olimpija igra zastarelo, grobo. Naleti s palico, spotikanja, nepravilna zaustavljanja ob ogradi, tako se nas lotevajo, a so tokrat sodniki videli prekrške in jih kaznovali. Mi vedno igramo tako, da se drugi prilagajajo nam. Tako je lepo igrati.«.

Olimpijin in jeseniški tabor sta razrešena tekmovalnih skrbi o uvrstitvi v končnico, med osem najboljših. Jeseničani so z dvema tekmama manj (29) trdno na 3. mestu, Olimpija ima na 6. mestu pred deveto Cortino kar 12 točk prednosti. Vprašanje je, kakšno uvrstitev si bosta ne le zagotovila, ampak tudi izbrala. Se bosta izogibala morebitnega takojšnjega dvoboja v četrtfinalu? »Če bi imel izbiro, bi izbral Olimpijo. Radi igramo derbije,« je bil samozavesten Glavič. Brodnik se je izognil željam. »Najprej se želimo uvrstiti med osem. Štirje derbiji v mesecu dni so nekoliko preveč,« je dejal 47-letni Ljubljančan.