Hokejsko SP: Avstrijci v podaljšku, Madžari zanesljivo

Jutrišnji tekmeci slovenskih hokejistov, gostitelji prvenstva Korejci, niso imeli možnosti v dvoboju z razigranimi Madžari.

Objavljeno
20. april 2014 18.06
acr hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gojang - Slovenska hokejska reprezentanca bo imela prvo priložnost za popravni izpit in povrnitev omajane samozavesti po današnjem porazu v uvodnem dvoboju svetovnega prvenstva skupine B v Južni Koreji, ko je potegnila kratko proti Japoncem, že jutri ob 12.30 v dvoboju z gostitelji turnirja, ki so realno najslabše moštvo med vsemi. To so dokazali že v današnji uvodni tekmi, ko so s 4:7 pokleknili pred Madžari, ki so po 41. minutah vodili že s 6:1. V domači vrsti - v njej sta tudi Kanadčana Bryan William Young in strelec dveh golov Brock Radunske - sta šepala predvsem obramba in nerazpoloženi prvi vratar Sungje Park, saj je za njegovim hrbtom končal vsak tretji sprožen madžarski plošček. Naši vzhodni sosedje so dobro izkoristili številčno premoč na ledu, saj so kar tri od prvih štirih golov dosegli ob igralcu več, zadnjega pa celo z igralcem manj, ko je prazno korejsko mrežo zatresel strelec treh golov Isztvan Bartalis.

Veliko bolj izenačen je bil jutranji obračun Avstrijcev in Ukrajincev, ki so ga z golom Briana Leblerja v 94. sekundi podaljška s 3:2 dobili naši severni sosedje, ki so vselej zadeli ob številčni premoči na ledu. Najbolj razburljiva je bila sicer uvodna tretjina, ko so trije goli padli v razmaku dobrih dveh minut in pol, Ukrajinci pa niso v celem dvoboju niti enkrat vodili. Izgubili so po lastni neumnosti, saj so podaljšek začeli s preveč igralci na ledu, zaradi česar je moral eden od njih na kazensko klop, kar so Avstrijci izkoristili in dokončno strli njihov odpor.

UKRAJINA : AVSTRIJA 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1)

Blagi (11.), Materuhin (33., PP1); Heinrich (10., PP1; 13., PP1), Lebler (62., PP1).

JUŽNA KOREJA : MADŽARSKA 4:7 (0:2, 1:3, 3:2)

Radunske (36., PP1; 43.), Shin (48.), D. K. Lee (57., PP1); Bartalis (15., PP; 41.; 59., SH1/EN), Azari (18.; 28., PP1), Sofron (35., PP1), Kovacs (38.).