INL: uspešni Jeseničani in Celjani

Na tekmah 10. kola hokejske lige INL sta se od slovenskih klubov zmag razveselili ekipi Sija Acronija Jesenic in Celja.

Objavljeno
03. november 2014 00.28
Hokej Jesenice vs Olimpija.Na sliki gneča pred vrati Olimpije. Jesenice, 28, 10,2024
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v 10. kolu lige INL z rezultatom 4:3 premagali Zell am See, za slovenske točke pa so poskrbeli še Celjani, ki so v slovenskem obračunu s 5:4 premagali Bled. Hokejisti Playboy Slavije so izgubili v Lustenauu, Triglav pa pri Bregenzerwaldu.

Na Jesenicah smo videli pravo tekmo preobratov, ki jo je odločila drama ob koncu dvoboja. Po zadetkih Marjana Manfrede in Anžeta Zupančiča so železarji sprva vodili z 2:1, a so gostje v dobri minuti in pol zadnje tretjine dosegli dva zadetka in povedli. V 57. minuti je s kazenskim strelom domačinom (vsaj) točko prinesel Miha Brus, to pa je v zadnjem napadu še nadgradil Manfreda in zadel za končnih 4:3.

Manj uspešni so bili hokejisti Slavije, ki so proti vodilnemu Lustenauu izgubili z 0:4, ter Triglavani, ki so proti Bregenzerwaldu v gosteh izgubili z 2:7. V slovenskem derbiju začelja med Bledom in Celjem so po zadetkih Aljaža Ogrizka in Žana Jezovška slavili slednji z rezultatom 2:1. Za domačine je gol dosegel Matic Zajšek.