Ivo Jan odslej v Gradcu

Ivo Jan se s klopi Telemacha Olimpije seli h Grazu 99ers, pri katerem bo opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Objavljeno
08. april 2014 12.00
lvu*Ivo Jan
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nekdanji slovenski hokejski reprezentant Ivo Jan je takoj po koncu domače ligaške sezone - po dveh gladkih zmagah Telemacha Olimpije nad novim jeseniškim moštvom - nakazal, da bo zapustil trenerski stolček zmajev, ki ga je zasedel kmalu po začetku minule sezone po nepreklicnem odstopu Bojana Zajca. In njegove besede so se kmalu pozlatile, saj si je novo službo, kot poroča spletna stran razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL), poiskal pri severnih sosedih. Prihodnji dve sezoni bo namreč pomočnik trenerja pri članu EBEL Grazu 99ers, ki nazadnje - podobno kot ljubljanski kolektiv - v tem tekmovanju ni videl izločilnih bojev.

Devetintridesetletni Jeseničan se v Gradcu sicer dobro počuti, saj je tam še kot igralec preživel štiri sezone (2001/02, 2003/04, 2007/08 in 2008/09). Potem ko se je po koncu sezone 2010/11 upokojil, se je posvetil delu z mladimi, pred letom in pol pa se je vrnil na tivolski led kot pomočnik tedanjega trenerja Heikkija Mälkiäja.

Trener Graza 99ers je sicer Finec Petri Matikaninen, v tem klubu pa si kruh služi tudi slovenski reprezentančni napadalec Anže Kuralt.