Izjemen večer gostiteljev, zgolj Nashville slavil na gostovanju

Večer z devetimi tekmami je v ligi NHL minil povsem v znamenju domačih ekip, le Nashville Predators so uspeli slaviti v Calgaryju, še to po podaljšku s 3:2.
Fotografija: Vratarja Jacoba Markströma je v podaljšku takole premagal Matt Duchene za edino gostujočo zmago torkovega večera. FOTO: Sergei Belski/USA Today Sports
Odpri galerijo
Vratarja Jacoba Markströma je v podaljšku takole premagal Matt Duchene za edino gostujočo zmago torkovega večera. FOTO: Sergei Belski/USA Today Sports

Slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je s sedmimi goli in šestimi podajami (13 točk) na petem mestu med strelci NHL, nov obračun čaka v noči na četrtek, ko bo z Los Angeles Kings gostil trenutno tretjo ekipo zahoda St. Louis Blues (12 točk). Los Angeles (7), ki bo lovil tretjo zaporedno zmago, je 13.

Domači niz zmag se je začel v Montrealu, kjer so poraženi finalisti minule sezone s 3:0 ugnali Detroit Red Wings ter tako s tretjo zmago vsaj malce izboljšali svoj porazen izkupiček na začetku sezone 2021/22. Nick Suzuki je poleg gola prispeval še podaji, Jake Allen pa je za svoj drugi »shutout« sezone ustavil 22 strelov. 

Presenečenje v Vancouvru

Vancouver, ki je na 20. mestu, je ugnal New York Rangers, peto ekipo na lestvici. Srečanje je s svojim drugim golom odločil J. T. Miller, ko je zadel po dveh minutah in 22 sekundah dodatnega dela igre. Vasilij Podkolzin je izenačil v tretji tretjini, Thatcher Demko pa je zaustavil 23 strelov v vratih Canucks, ki so pred tem izgubili trikrat v nizu.

Po dveh zaporednih porazih je zmagalo moštvo Minnesota Wild, ko je prvi gol v sezoni po dveh minutah in dveh sekundah podaljška zabil Rus Kiril Kaprizov. Marcus Foligno je dosegel dva gola, domači vratar Cam Talbot pa je zaustavil 24 strelov.

Niz Winnipega še kar traja, Nashville slavil četrtič zapored

 

Winnipeg Jets so po zmagi nad Dallasom še na sedmi tekmi v nizu osvojili najmanj točko, tokrat je dvoboj v tretji izmenjavi kazenskih strelov odločil Mark Scheifele. Dva gola je dosegel Pierre-Luc Dubois, Nate Schmidt pa je zbral dve podaji za Jets. Vratarja Erica Comrieja (24 obramb) sta v razmaku manj kot štirih minut zadnje tretjine premagala Jason Robertson in Tyler Seguin, kar pa je bilo premalo za zmago Stars.

Matt Duchene je bil na ledu ves čas podaljška, v katerem je dvoboj odločil po minuti in 37 sekundah, pred tem sta v rednem delu tekme zadela tudi Luke Kunin in Filip Forsberg, Juuse Sarospa je imel 38 obramb v vratih Nashville Predators. Ti so zmagali četrtič v nizu, po šestih tekmah pa so prvič izgubili možje iz olimpijskega mesta, pri katerih sta gola dosegla Matthew Tkachuk in Oliver Kylington.

S 4:0 so igralci Toronto Maple Leafs nadigrali Vegas Golden Knights in Anaheim Ducks ekipo New Jersey Devils, Montreal Canadiens so Detroit Red Wings premagali s 3:0, prav tako s 3:0 so bili Philadelphia Flyers boljši od Arizona Coyotes, San Jose Sharks pa so Buffalo Sabres ugnali s 5:3.

Torkovi izidi:

Montreal Canadiens : Detroit Red Wings 3:0
Philadelphia Flyers : Arizona Coyotes 3:0
Toronto Maple Leafs : Vegas Golden Knights 4:0
Minnesota Wild : Ottawa Senators 5:4 (podaljšek)
Winnipeg Jets : Dallas Stars 4:3 (kazenski streli)
Calgary Flames : Nashville Predators 2:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks : New Jersey Devils 4:0
Vancouver Canucks : New York Rangers 3:2 (podaljšek)
San Jose Sharks : Buffalo Sabres 5:3

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
 

Preberite še:

Komentarji: