Jeseničani v Miskolcu zaključili z drugim porazom

Hokejisti Jesenic so v tretjem kolu četrtfinalnega turnirja celinskega pokala izgubili proti Rigi z 1:4 in zasedli tretje mesto.

Objavljeno
25. oktober 2015 19.23
iza*Hokej finale DP
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miskolc - Hokejisti Jesenic so na zadnji tekmi četrtfinalnega turnirja celinskega pokala morali priznati premoč Rigi (1:4).

Latvijski klub je na turnirju dobil vse tri tekme in se s prvim mestom uvrstil v naslednji krog, medtem ko so Jeseničani z dvema porazoma in zmago osvojili tretje mesto.

Jeseniške hokejiste je danes čakala težka naloga, saj bi si napredovanje zagotovili le v primeru zmage z dvema goloma razlike. Začetek je bil dober, Aleš Jeklič jim je v sedmi minuti zagotovil prednost 1:0, to pa je bilo vse, kar so premogli.

Nadaljevanje je potekalo po željah Rige. Zanjo je v dvanajsti minuti izenačil Miks Lipsbergs in postavil izid tretjine. Latvijci so v 32. minuti rezultat obrnili v svojo korist, ko je zadel Edgars Lipsbergs, na 3:1 je v 44. minuti povišal Rudolfs Prusis, končni izid pa je v 60. minuti postavil Miks Lipsbergs.

»Bila je težka tekma, igrali smo proti zelo disciplinirani in trdi ekipi. Prostora je bilo malo, a to so tekme, ki jih potrebujemo, ko je potrebna večja odgovornost in več odločnosti. Prepoceni smo dobivali gole in izgubljali ploščke v nevtralni tretjini. Sprožili smo malo strelov, a smo imeli nekaj 'smrtnih' priložnosti. Če tega ne izkoristiš, ne moreš pričakovati, da boš zmagal. Za nekatere je bila to velika izkušnja, tako da je ta turnir zelo dobrodošel. Bili smo blizu, a v takih tekmah je potrebno več poguma in odločnosti,« je povedal jeseniški trener Dejan Varl.

Riga bo naslednje dvoboje igrala v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.

Četrtfinalni turnir celinskega pokala, tretje kolo

Riga - Sij Acroni Jesenice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

(M. Lipsbergs 12., 60. E. Lipsbergs 32., Prusis 44.; Jeklič 7.)