Jesenice se vračajo v Evropo

Hokejski državni prvaki bodo v drugem kolu celinskega pokala igrali z madžarskim, latvijskim in španskim tekmecem.

Objavljeno
22. junij 2015 19.37
Hokej finale DP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - Državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, se v prihodnji sezoni vračajo v evropska tekmovanja, nastopali bodo namreč v celinskem pokalu, ki poteka že od leta 1997 kot nadomestek za nekdanji evropski pokal. V tem tekmovanju nastopajo klubi, ki nimajo mesta v ligi prvakov. Jesenice so v celinskem pokalu že tekmovale in tudi gostile eno od predtekmovalnih skupin.

Železarji začenjajo v drugem kolu, med 23. in 25. oktobrom bodo namreč slovenske barve zastopali v skupini B v madžarskem Miškolcu, njihovi tekmeci pa bodo gostitelj Jegesmedvek, latvijski Mogo in španska Jaca. Zmagovalec skupine bo napredoval v tretje kolo tekmovanja v skupino D med 20 in 22. novembrom v Italiji.

Morebitni nasprotniki varovancev novega trenerja Dejana Varla, ki je nasledil svežega selektorja Nika Zupančiča, pa bodo danski Herning Blue Fox, kazahstanski Jertis Pavlodar in gostitelj Asiago. Istočasno bo v Rouenu potekala skupina E, po dve najprepričljivejši zasedbi iz vsake skupine pa si zagotovita pot na finalni turnir med 8. in 10. januarjem prihodnje leto. Zmagovalec celinskega pokala, v minuli sezoni je bil to beloruski Neman Grodno, dobi pravico nastopa v ligi prvakov.